Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bronasti jezdec

1. del
Paullina Simons
Bronasti jezdec
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6982-07-8
Naslov izvirnika The bronze horseman
Leto izdaje izvirnika 2001
Prevod Mateja Malnar Štembal
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 10,5 cm
380 g
669 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > ženski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Zlato ožarjeno nebo, prosojni somrak in svetle noči: vse kliče po mladosti, ljubezni, po nečem novem. Vojna še ni dosegla tega nekoč veličastnega mesta, ni še posegla v življenje dveh sester, Tatjane in Daše Metanove, ki si delita sobico v natrpanem stanovanju, kjer živita z bratom in starši. A družini se svet obrne na glavo, ko Hitlerjeva vojska napade Rusijo in začne svoj bliskoviti prodor do Leningrada.

Skozi temo pa vendarle posije žarek upanja. Tatjana spozna Aleksandra, pogumnega mladega častnika Rdeče armade. Postavnega in samozavestnega mladeniča, ki skrbno varuje svojo skrivnostno in temačno preteklost, nezadržno vleče k Tatjani – njo pa k njemu.

Med strahotno zimo, ko Nemci neusmiljeno oblegajo mesto, se Leningrajčani hitro znajdejo v krempljih lakote, obupa in strahu. Zaradi nemogoče ljubezni med Tatjano in Aleksandrom grozi razdor v družini Metanovih, hkrati pa bi se utegnila razkriti skrivnost, ki jo Aleksander tako skrbno varuje in ki je prav tako uničujoča kot vojna.
A zaljubljenca posrka neusmiljen vrtinec usode, ki za vedno spremeni svet in njihova življenja.

Recenzija Bukla

Tatjana se 22. junija 1941 prebudi v toplo poletno jutro. V Leningradu je vse mirno. Vojna še ni dosegla mesta, kjer Tatjana s sestrico, bratom in starši živi popolnoma vsakdanje življenje. A glas iz radia kmalu prekine ustaljeni vsakdan: »Danes ob četrti uri zjutraj so nemške čete brez vojne napovedi in brez ozemeljskih zahtev do Sovjetske zveze napadle našo deželo …« V trenutku je Tatjanino življenje obrnjeno na glavo. A kljub vojni napovedi glavna junakinja najde svoj žarek upanja, pogumnega Aleksandra, častnika Rdeče armade, ki skrbno skriva svojo temačno preteklost. Medtem ko je država v pričakovanju vojne, se Tatjana in Aleksander prepustita vrtincu usode. Njuna zgodba se razpleta skozi strahotno zimo, ko Nemci neusmiljeno oblegajo mesto, in še v dveh nadaljevanjih; seriji namreč pripadata tudi naslova Tatiana and Alexander in The Summer Garden, ki še čakata na prevod v slovenščino.

Vanja Jazbec, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...