Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Frederica

Georgette Heyer
Frederica
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6958-90-5
Naslov izvirnika Frederica
Prevod Anja Bakan
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 10,5 cm
380 g
669 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > ženski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Markiz Alverstoke je bogat, čeden, pravi ljubljenec elite, ki ambicioznim materam vliva upanje in svoje sestre peha v obup. Ne vidi najmanjšega razloga, zakaj bi se trudil komurkoli ugoditi. Vse dokler ga za pomoč ne prosi daljna sorodnica, ki ji je za njegovo sebičnost prav malo mar.
Zaradi številčne in neukrotljive družine Merriville se Alverstoke nehote zapleta v nove in nove nevšečnosti, na svoje veliko presenečenje pa ugotovi, da ga to niti malo ne dolgočasi. Ljubka Charis je morda res prav toliko praznoglava, kot je lepa, toda Jessamy je zanimiv mladenič, Felix pa očarljiv pobalin. A najbolj ga pritegne njihova odločna sestra Frederica, ki pa se očitno toliko ukvarja z dobrobitjo družine, da ne opazi njegovih majhnih, prefinjenih pozornosti...

Recenzija Bukla

Ljubiteljice »regentskih« ljubezenskih romanov so končno dočakale prvi slovenski prevod ene najbolj popularnih pisateljic tega žanra. Markizu Alverstoku nič ne manjka, živi po svoje in počne tisto, kar se mu zljubi, še posebej pa uživa, če lahko jezi svoje sestre. Ko ga ena izmed njih prosi, da njeni hčeri priredi ples, jo gladko zavrne. Nanj se v upanju, da bo njegova veljava pripomogla k sestrinemu iskanju primernega moža, obrne tudi najstarejša hči družine Merriville, daljna sorodnica, neizstopajoča, a bistra in zabavna Frederica s kopico bratov in prelepo sestro. Alverstoke je prijetno presenečen, da se v družbi Frederice ne dolgočasi, utrne pa se mu tudi ideja, kako jo bo svoji sestri zagodel in obenem pomagal iznajdljivi sorodnici.

Klara Jarc, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...