Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hčere Rima

Kate Quinn
Hčere Rima
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1490-4
Naslov izvirnika Daughters of Rome
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Nina Cedilnik Frua

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > vojni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Obsežna in napeta pripoved o najbolj krvavem obdobju rimske zgodovine skozi oči dveh vplivnih žensk.

Piše se leto 69. Rimsko cesarstvo utrjuje svoj položaj. Leto štirih cesarjev bo spremenilo vse – še posebej življenji dveh sester, ki sta močno odvisni od tega, kako se bo izteklo. Elegantna in ambiciozna Kornelija pooseblja bistvo popolne rimske soproge. Živi za dan, ko bo njen zvesti mož postal cesar. Njena sestra Marcela je bolj vase zaprta in na zunaj zadovoljna s tem, da zgodovino zapisuje, ne pa oblikuje. Ko pa krvavi udar njun svet postavi na glavo, morata obe ravnati karseda previdno, če hočeta preživeti. Kornelija se trudi sestaviti koščke svojih raztreščenih sanj, Marcela pa odkrije, da s svojo pretkanostjo in nadarjenostjo zlahka vpliva na je nadarjena za to, da vpliva na najvplivnejše moške v Rimu. Navsezadnje je lahko samo eden cesar ... in samo ena cesarica.

Recenzija Bukla

Kate Quinn pri nas že poznamo po nedavni Ljubici Rima, s tokratnim romanom pa utrjuje svoj status prepoznavne avtorice zgodovinsko-ljubezenskih starorimskih zapletov. Zgodba se odvija v času štirih cesarjev, ko se po Neronovi smrti začenjajo krvave bitke za prestol, osredotoča pa se na štiri sestrične in rimske lepotice, vse z imenom Kornelija, ki skušajo v spletkarskih igrah ostati žive vsaka na svoj način. Odlika romana je avtentično prikazovanje detajlov, kot so oblačila, notranjost hiš, izbira hrane, prehranjevanje, krvave bitke itn., ki bralčeve čute ponesejo v stari Rim.

Vesna Paradiž, Bukla 76

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...