Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hči Siene

Marina Fiorato
Hči Siene
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2320-3
Naslov izvirnika The Daughter of Siena
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Valerija Cedilnik
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
310 g
341 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Nepozabna zgodba o veličastni konjski dirki, izdaji, pogumu in moči ljubezni.

Piše se julij 1723. Sienčani nestrpno pričakujejo sloviti palio – konjsko dirko, v kateri deset jahačev brez sedel trikrat obkroži mestni trg. Navijaško vzdušje se stopnjuje in med predstavniki desetih mestnih četrti vzbudi še večjo napetost in rivalstvo.

A za dve ženski je letošnji spektakel vzrok drugačnega vznemirjenja: za Pio Tolomei, najlepšo mladenko v Sieni, je zadnje upanje za pobeg pred nesrečnim zakonom; za vojvodinjo Violante Medičejsko pa pomeni začetek konca njene vladavine mestu.

Ko zvoki rogov napovejo začetek dirke, se na prizorišču pojavi neznani jahač. A dejanja tega dih jemajočega moškega ne bodo spremenila le Pijinega in vojvodinjinega življenja, ampak tudi usodo znamenitih Medičejcev.

Recenzija Bukla

Napet zgodovinski roman je postavljen v leto 1723 v Sieno, kjer smo priča slovitemu paliu oz. konjskim dirkam, ki se odvijajo v tem italijanskem mestu še danes. Dirka je tesno povezana z dvema ženskama in njuno usodo – Pio Tolomei, najlepšo mladenko v Sieni, ki s težkim srcem pričakuje svojo dogovorjeno poroko s človekom, ki ga ne ljubi, in vojvodinjo Violante Medičejsko v zatonu njene vladavine. Roman, ki ga beremo, kot bi gledali napet zgodovinski film; pred našimi očmi vstaja čas Medičejcev, opazujemo vrvež Siene. Knjigo preberemo na dušek in si posledično zaželimo obiskati zgodovinsko bogato sosedo Italijo, še posebej Sieno in Toskano.

Sabina Burkeljca, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...