Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Knjižni dar 2018

Mohorjeve družbe v Celovcu
Knjižni dar 2018

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2017
ISBN 978-3-7086-0971-3

O knjigi

Izšel je Knjižni dar za leto 2018, ki vsebuje: Koledar 2018, Pratika 2018 in večernice Mati fabrika in njeni otroci.

Koledar 2018 (ured. Hanzi Filipič, Karl Hren)
Kakor vsako leto tudi letošnji Koledar prinaša sveženj zanimivega branja iz Koroške. Kar nekaj prispevkov govori o slovenski kulturni dediščini na Koroškem, o kozolcih, ledinskih in hišnih imenih in o Slovenski cerkvi na Dobraču. Znani pravnik Rudi Vouk piše o slovenščini v koroški deželni ustavi in skorajda iracionalni debati, katero mesto ima slovenščina na Koroškem. V Koledarju pa se spominjamo tudi ustanovitve Slovenske gimnazije pred 60 leti, 70. obletnice izida prvega povojnega knjižnega daru, ki ga je izdala Mohorjeva v Celovcu, 100. obletnice majniške deklaracije ter znamenitih koroških osebnosti: Matija Ahaclja, Rudolfa Blümla, Lamberta Ehrlicha idr.

192 strani, mehka vezava, € 18,00 (cena posameznega izvoda)


Pratika 2018 (ured. Franc Kattnig)
Pratika je tradicionalno branje za vsak žep in za vse okuse. Tudi letošnja ponuja poleg koledarskega dela panoramo razolikega branja iz sveta duhovnosti, vere, družbe, literature, umetnosti, glasbe, pomembnih dogodkov in obletnic v preteklem letu, zgodovine, pogleda k sosedom, svetovanja – vse to začinjeno s fotografskimi utrinki iz celotnega slovenskega kulturnega prostora in od drugod.

160 strani, mehka vezava, € 6,00 (cena posameznega izvoda)


Rudi Mlinar: Mati fabrika in njeni otroci
Železarstvo in železarska industrija sta zaznamovala cele regije v Sloveniji, med njimi tudi Koroško od Črne pa do Raven (Guštanja). Knjiga pripoveduje o vsakdanu v ravenski železarni, predvsem o delavkah in delavcih ter njihovi življenjski in usodni povezanosti z njihovo »fabriko«. Fabrika je postala za tisoče uslužbencev neke vrste metamater, ki jih je hranila, jih združevala v delavsko družino in v usodno povezano tovarišijo ter jih kljub težaškemu delu navdajala z zadovoljstvom in ponosom. V miniaturnih slikah avtor daje vpogled v delovni vsakdan in v čustveni svet delavk in delavcev.

376 strani, mehka vezava, € 21,00


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...