Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ljubica Rima

Kate Quinn
Ljubica Rima
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1354-9
Naslov izvirnika Mistress of Rome
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Nina Cedilnik Frua
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
690 g
447 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Rim v prvem stoletju našega štetja. Svet strasti, izdaj in pogube.
Ljubica Rima je roman o judovski sužnji in najslavnejšem rimskem gladiatorju ter njuni vpletenosti v cesarjev umor.

Tea, osirotela hčerka rimskega legionarja in sužnje iz Judeje se je kmalu naučila, kako preživeti v krutem svetu. Občutila je prav vse oblike nasilja, še preden je spoznala najbolj surovega gladiatorja Arija in se zaljubila vanj. A njuna zveza, polna nežnosti in razumevanja, je bila kmalu ogrožena, saj je ljubosumna gospodarica Lepida Polija Teo prodala za delo v javni hiši. Medtem ko je Lepida kot z marionetami upravljala s svojim možem in njegovo družino, je Tea postala izobražena pevka z umetniškim imenom Atena in pela rimski aristokraciji. Ko je nanjo vrgel oči še sam cesar, hrabri in karizmatični Domicijan, se je znašla v svetu izprijenosti in pogube, v mreži svoje preteklosti. Čeprav se je cesar čutil ogroženega od vseh strani, se je zavedal, da največjo nevarnost zanj pomenijo njegovi najbližji – tudi sužnja, ki so jo dali vzdevek Ljubica Rima.

Recenzija Bukla

Zgodba je napolnjena s prepovedano ljubeznijo, maščevanjem, izdajstvom, poželenjem, ljubosumjem, gladiatorji, sužnji in celo samim rimskim cesarjem, torej s sestavinami, ki tvorijo dober zgodovinski ljubezenski roman. Prvo v slovenščino prevedeno delo ameriške avtorice Kate Quinn nam skozi življenje in ljubezen živahne sužnje Tee in z demonom ubijanja obsedenega najslavnejšega rimskega gladiatorja Arija, skozi strasti in izlito kri živo predstavi Rim, kakršen naj bi bil v prvem stoletju. Za vse ljubitelje antike!

Vesna Paradiž

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...