Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Luč sredi morja

M. L. Stedman
Luč sredi morja
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-00-1966-4
Naslov izvirnika The Light Between Ocenas
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Suzana Pečnik
Urejanje Sabrina Žgajnar Meze

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
330 g
371 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ženski roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mednarodna uspešnica, prevedena že v 34 jezikov!

Prekršila sta vsa pravila in sledila tistemu, kar jima je narekovalo srce. A posledice, ki sledijo, ga bodo strle njima.

Da bi pozabil na grozote vojne, Tom Sherbourne sprejme službo svetilničarja in odide na Janus Rock, ki je več kot pol dneva vožnje oddaljen od avstralske obale. Na ta osamljeni otok pripelje tudi mlado, drzno in ljubečo ženo Isabel. V svojem delu neizmerno uživa, z ženo sta srečna, in zdi, da je naposled našel svoj dušni mir. A po nekaj letih življenja na pozabljenem kraju, Isabelinih dveh splavih in mrtvorojenem otroku, užaloščena Isabel nekega dne zasliši otroški jok v vetru. Na otok je prineslo čoln z mrtvim moškim in kričečim dojenčkom.

Tom, ki zelo vestno opravlja svoje delo in ima stroga moralna načela, hoče dogodek takoj prijaviti oblastem. A Isabel ga prepričuje, da je otrok božje darilo in navkljub Tomovemu nestrinjanju deklico obdržita in jo poimenujeta Lucy. Njuna odločitev pa ima usodne posledice …

Ganljivi prvenec, ki je avstralsko avtorico v trenutku ponesel med najbolj brane avtorje ter ji prinesel številne nagrade, predvsem tiste, ki jih podeljujejo bralci, in postal zgodovinski roman leta 2012.

Recenzija Bukla

Svetilničar Tom Sherbourne živi s svojo prelepo ženo Isabel na osamljenem otočku, ki je od avstralske obale oddaljen več kot pol dneva vožnje. Takšno življenje mu povsem ustreza, saj poskuša v tišini otočka pozabiti na grozote prve svetovne vojne, zaradi katerih njegova duša še vedno ječi. Zunanjo idilo ruši tudi dejstvo, da z ženo kljub več poskusom ne moreta dobiti potomca. Potem pa nekega dne v čolnu, ki trči ob obalo otočka, najdeta truplo moškega in jokajočo dojenčico, zavito v nežen ženski pulover. Kje je mama tega otroka in kdo je mrtvi moški v čolnu? Zgodba je napisana tako spretno, slikovito in dramatično, da bralec z njo diha od začetka pa vse dotlej, ko se začne razpletati klobčič številnih skrivnosti, v katere so ujeti protagonisti.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...