Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Matere

Pavol Rankov
Matere
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Horizont
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6564-91-5
Naslov izvirnika Matky
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Diana Pungeršič
Spremna beseda Diana Pungeršič
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 13,5 cm
500 g
322 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
slovaško leposlovje

Založnik o knjigi

Jedrno pripoved Matere predstavlja življenjska zgodba Slovakinje Zuzane, ki jo Rdeča armada ob koncu druge svetovne vojne, potem ko Slovaško osvobodi nacističnih in klerofašističnih spon, obsodi izdaje in jo odpelje v eno sovjetskih delovnih taborišč. Ker je Zuzana noseča, v ujetništvu prestaja dvojno kalvarijo. Rankov zgodovinsko avtentično pripoved spretno preplete z današnjim časom, in čeprav Matere odpirajo intimen pogled v dogajanje, na katero ne bi smeli pozabiti, se obenem dotikajo temnih lis družbenega sprejemanja materinstva v sedanjosti. Pripoved, ki razkriva absurdnost zgodovine in paradoksnost materinske ljubezni.

Po uspehu svojega prvega zgodovinskega romana Zgodilo se je prvega septembra (ali pa kdaj drugič) je Pavol Rankov (1964) v minulo stoletje zasidral tudi Matere. Zanje je leta 2011 na Slovaškem prejel nagrado Literarnega sklada za izvirno literarno delo, leto pozneje pa so mu jo prisodili tudi »nagrado nagrad«, posebno nagrado, ki jo revije RAK vsako leto podeli najboljši izmed vseh nagrajenih slovaških knjig preteklega leta.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...