Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moč zemlje

Pripoved o boju za slovensko Koroško
Ivan Matičič
Moč zemlje
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Karantanija
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-275-137-1
Spremna beseda Marjeta Žebovec
Urejanje Marjeta Žebovec

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 15 cm
410 g
191 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Povest Moč Zemlje pripoveduje o življenju na vasi na Koroškem, v Rožu, na prelomu devetnajstega v dvajseto stoletje in v obdobju prve svetovne vojne ter boja Slovencev za priključitev Koroške k Jugoslaviji. Matičič skozi svojo pripoved izvrstno predstavi odločilne boje Slovencev za Koroško in njihovo trpljenje zaradi nasilja avstrijskih nacionalistov. Knjiga je posvečena hrabrim borcem, po katerih zaslugi je del Koroške ostal v mejah današnje Slovenije. V spremni besedi pa je poleg avtorja Ivana Matičiča in drugih slovenskih leposlovnih del na temo boja za Koroško predstavljen tudi voditelj tega boja Franjo Malgaj.

Recenzija Bukla

Pripoved, ki se začne desetletje pred prvo svetovno vojno, je napisana v arhaičnem jeziku, polnem narečnih in nemških besed. Osredotoča se na preprosto kmečko življenje v koroški vasi Otave, v kateri živijo tako zavedni Slovenci kot Nemci in nemčurji. V trdo kmečko življenje, o katerem avtor piše z naklonjenostjo, zareže vojna. Razdor pa se nadaljuje tudi po njej, ko se odloča kateri državi bo pripadla Koroška. V knjigi je poleg same pripovedi še zapis o pisatelju Ivanu Matičiču in njegovi vojni prozi.

Maša Ogrizek, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...