Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odinovi volkovi

Seroja Krokar, knj. 3
Giles Kristian
Odinovi volkovi
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3620-3
Prevod Katja Mikelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
410 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > pustolovski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Hlepeli smo po drugačnem plenu: takem, ki ga ni mogoče ne izgubiti, ne ukrasti in ne sežgati …
Krokar je z Vikingi pretrpel že marsikaj. Izgubili so tako dobre može kot težko pridobljeni zaklad. Toda v glavi severnjakov obstaja nekaj dragocenejšega od zlata in srebra, in to je slava – kajti to je tisto, kar bojevnik pusti za seboj, ko vdahne poslednji dih.Zdaj vikinška bratovščina, obogatena z novimi možmi, pluje proti Konstantinoplu, mestu, ki ga sami imenujejo Miklagard. Govori se, da se v njem kopičita bogastvo in slava, toda pot do tja vodi po neznanih in nevarnih vodah – od vetrovnih barij Camargue, mimo otoka Ibize vse do porušenih stavb nekoč mogočnega Rima.Krokar in volčji trop morata plačati visoko ceno za slavo, po kateri hlepita. Ulice Miklagarda so resda videti kot iz zlata, a se po njih pretaka tudi kri …
Sklepni del vrhunske vikinške trilogije.

Recenzija Bukla

Krokar in druga nepremagljiva vikinška druščina, na čelu katere kraljuje veličastni poglavar Sigurd, si je zadala nov cilj osvojitve: zavzeti želijo Miklagard oziroma Carigrad. Pot do tja jih vodi mimo zahodnega dela današnje Španije, skozi Gibraltarsko ožino in prek otokov v Sredozemskem morju, vmes se ustavijo tudi v Rimu, od koder nato polni novega plena plujejo proti zastavljenemu cilju. Prav nič jih ne ustavi na njihovi osvajalski poti in zagreto se borijo proti vsemu, kar diši po pokristjanjevanju, saj zapriseženo gojijo kult poganstva. Tudi kadar se nadnje privlečejo črni oblaki, ki s sabo prinašajo izgube bojnih tovarišev, dragocenega plena, bolezni in druge mračne sile, ne obupajo, saj jih naprej žene sla po silni slavi. Jo bodo v Carigradu zares dočakali ali pa bo prišlo kaj vmes? Napeto zadnje delo iz priljubljene vikinške trilogije Krokar znova vabi na privlačno pot, kjer se nenehno križajo dobro in slabo, pohlep in poštenost, bogastvo in beda.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...