Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prelita rimska kri

Simon Scarrow
Prelita rimska kri
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4111-5
Naslov izvirnika The blood of Rome
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maja Lihtenvalner

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
398 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Piše se leto 55 n. št. Medtem ko se na vzhodnem robu rimskega cesarstva kuhajo težave, se tribun Kato in centurion Makro pripravljata na vojno …

Lokavi Parti so vdrli v Armenijo, mejno območje, ki sodi v rimsko interesno sfero, in izgnali kralja Radamista. Kralj je ambiciozen in brezobziren, a Armenija je za Rim izjemnega strateškega pomena. General Korbulo mora kralja spraviti nazaj na oblast, obenem pa pripraviti čete za vojno z mogočnim partskim imperijem. Korbulo nalogo zaupa Katu in Makru in njuni elitni kohorti pretorijanske straže.

Odpraviti se na pohod po neznanem ozemlju, ki ni vrisano v zemljevide, s ciljem na prestol posaditi med ljudmi osovraženega kralja, je kočljiva naloga. Zaveznik ni vreden zaupanja in nasprotniki prežijo z vseh strani. Pogum in izurjenost rimske vojske bosta na hudi preizkušnji …

Recenzija Bukla

Medtem ko tribun Kato in centurion Makro s svojimi možmi nabirata moči v Tarzu, mestu ene od vzhodnih rimskih provinc, do njiju priplava vest o bližajočem novem vojnem pohodu: rimska vojska mora zavzeti veličastni partski imperij, kar še zdaleč ni mačji kašelj. Da je njihova naloga še težja, morajo v mejni Armeniji, ki si jo Rimljani želijo za svojo, postaviti nazaj na oblast tamkajšnjega oholega kralja Radamista, ki so ga Parti vrgli s prestola in ga izgnali iz države. Neustrašni rimski general Korbulo se tako znajde pred zahtevno nalogo, zato se celotna vojska hitro poda na osvajalski pohod. Naprej jih žene želja, da vso travo, kot večkrat poudarijo, prepojijo s krvjo sovražnikov. A eno so želje, drugo pa je kruta realnost, sploh ko se znajdejo na neznanem področju, kjer sovražniki in vohuni prežijo nanje z vseh strani ... Nov roman Simona Scarrowa iz serije uspešnic o življenju in bojih v rimskem imperiju znova prinaša vznemirljivo in napeto branje.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...