Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pristava škrjančkov

Antonia Arslan
Pristava škrjančkov
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-231-662-4
Prevod Irena Trenc Frelih
Spremna beseda Tone Frelih

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 14,5 cm
225 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
italijansko leposlovje

Založnik o knjigi

Priprave na srečanje dveh vej družine Arslanian v Anatoliji leta 1915 se namesto v slavje obrnejo v grozo, ko Turčija v svoji nameri, da iztrebi armensko manjšino, pomori vse moške, ki so se zatekli na pristavo. Za ženske se prične mučna odisejada na poti vse do Sirije, utrudljivi pohodi, zaporniška taborišča, poniževanje in izsiljevanje.

Recenzija Bukla

Bližnjevzhodne teme zadnje čase vse pogosteje pronicajo v literarna dela. Med njimi je tudi turški pokol armenske skupnosti leta 1915, ki ga štejejo za prvi genocid dvajsetega stoletja in ki že ves čas navdihuje tudi umetnike. Franz Werfel je, denimo, že leta 1934 napisal kontroverzni roman Štirideset dni na Muza Dagu, ki ga je posvetil tej temi, režiser Atom Egoyan pa je leta 2002 posnel film Ararat, ki je temu grozljivemu dogodku dal rahlo postmodernističen obrat. Avtorica knjige Pristava škrjančkov je diplomirana arheologinja, ki poučuje v Padovi, hkrati pa je raziskovala tudi svoje armensko poreklo in objavila knjigo pričevanj o preživelih Armencih, ki so pobegnili v Italijo. Nazadnje se je odločila novelizirati zgodbo svoje družine, v kateri se priprave na srečanje dveh vej družin Arslanian namesto v slavje sprevržejo v grozo, saj Turki pomorijo vse moške, za ženske pa se začne mučna pot vse do Sirije. Knjiga je izšla pred štirimi leti in takoj postala mednarodna ­uspešnica.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...