Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sultanova žena

Jane Johnson
Sultanova žena
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-00-1791-2
Naslov izvirnika The Sultan's Wife
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13,5 cm
478 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Leto 1677, Maroko. Nus-Nus, sin plemenskega poglavarja, zdaj le skromni pisar, ki živi za osupljivimi zidovi veličastne mekneške palače, je po krivem obtožen umora. V poskusu, da bi se izognil kazni za krvavi zločin, se znajde v mreži zahrbtne zarote, razcepljen med tremi najvplivnejšimi osebami mekneškega dvora: krutim in muhastim sultanom Mulajem Ismailom, ki velja za enega najbolj tiranskih vladarjev v zgodovini; njegovo pošastno ženo Zidano, izurjeno v poznavanju strupov in črne magije, ter spletkarskim velikim vezirjem.

V istem letu mlado Angležinjo po imenu Alys Swann ugrabijo berberski pirati in jo pripeljejo na mekneški dvor, kjer se mora odločiti, ali se bo odrekla svoji veri in se pridružila sultanovemu haremu ali pa umrla. Medtem ko se Alys in Nus-Nus vsak zase borita za preživetje, se med njima splete nepričakovano zavezništvo, ki sčasoma preraste v globok in ganljiv odnos, v katerem oba najdeta oporo, moč in pogum.

Presunljiva zgodba o spletkah, zvestobi in poželenju, ki pred bralčevimi očmi obudi izjemne like človeške zgodovine ter vas popelje od nevarnega in veličastnega Meknesa do smrdljivih londonskih ulic in dekadentnega dvora Karla II.

O avtorici

Jane Johnson je odraščala v Cornwallu, zdaj pa šest mesecev na leto preživi v Maroku, kjer je med raziskovanjem gradiva za svoj prvi maroški roman spoznala in se zaljubila v svojega berberskega moža. Sultanova žena je tretja v njeni seriji knjig, ki jih je navdihnila maroška dežela. Jane Johnson je že vrsto let dejavna v knjižni industriji kot založnica ter obenem kot pisateljica za mlajše in starejše bralce.

Recenzija Bukla

Angleška pisateljica Jane Johnson je poročena z Berberom, zato 6 mesecev na leto preživi v Maroku. Prav ta dežela jo je navdahnila za zgodbo, ki se odvija na mekneškem dvoru leta 1677. Glavna vloga v njej pripada Nus-Nusu, sinu plemenskega poglavarja, ki so ga kot sužnja pripeljali k muhastemu sultanu Ismailu in njegovi strašljivi ženi Zidani. Nus-Nus, ki na dvoru opravlja vlogo pisarja, je nekega dne obtožen umora. V istem času pride na sultanov dvor tudi mlada Angležinja Alys, ki jo ugrabijo berberski pirati. Če želi preživeti, mora iti prek vseh svojh moralnih in drugih zadržkov. Tekoče napisana zgodba z odlično prikazanim resničnim zgodovinskim ozadjem nas prepričljivo odpelje na romaneskni potep v stari Maroko, poln skrivnosti, magije pa tudi grozljivih reči.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...