Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Trojica

Vojna rož, knj. 2
Conn Iggulden
Trojica
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4084-2
Naslov izvirnika War of the roses; Trinity
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Maja Prevolnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Piše se leto 1454: Kralj Henrik je v izgnanstvu v Windsorski palači in že leto dni bolan. Polastil se ga je tako globok stupor, da ga nič ne more predramiti in vrniti v življenje. Kraljica Margareta ga vdano neguje in ščiti ter upa, da bo princ Edvard nekega dne le spoznal svojega očeta.

Medtem pa prestol v Londonu sameva brez kralja in v njegovem imenu kot zaščitnik in varuh kraljestva vlada vojvoda Yorški. Z grofom Salisburyjskim in Warwiškim sklene močno zavezo in se trudi spodkopati podporo, ki jo uživa rodbina Lancaster.

Toda nekega dne se kralj nepričakovano predrami iz budnih sanj in zahteva prestol nazaj. Najmočnejši angleški rodbini začneta biti neusmiljen boj za oblast in zanetita državljansko vojno.

Recenzija Bukla

Druga knjiga serije zgodovinskih romanov o razvpiti igri prestolov za angleško krono v drugi polovici 15. stoletja nas pahne krepko v središče krvavih konfliktov med rodbinama Lancaster in York ter njunimi zavez­niki. Po tem, ko je uvodna knjiga, Znanilka nevihte, vzpostavila okoliš­čine in vzroke, ki so kasneje privedli do državljanske vojne, so sedaj razmerja moči in zavezništev že jasno podana. Kralj Henrik VI. je že več mesecev zaradi svoje bolezni v nezavednem stanju, v tem času pa si je na negodovanje kraljice pravico za vladanje priboril Rihard, vojvoda Yorški, ki svoj položaj izkoristi tudi za nagrajevanje zaveznikov in obračunavanje z nasprotniki. Medtem pa se kralj nenadoma prebudi in zahteva oblast nazaj … Več pripovednih likov osvetli razloge za dejanja pri obeh straneh, pri tem pa Iggulden nikogar ne preferira, saj izhaja iz teze, da sta obe rodbini kraljestvu želeli le najbolje in si nista želeli vojne, temveč sta bili pahnjeni vanjo, ker sta se bali druga druge. V precej bolj borbeno usmerjeni Trojici nas vodi skozi naj­večje spopade v letih 1454–1455 in 1459–1461 (bitka na Hewortskem barju, ko je rodbina Percy napadla Nevillovo poročno spremstvo; znameniti spopad v Saint Albansu; bitka na Blore Heathu, ki naj bi bila pravi uvod v vojno rož; borba pri dvorcu Sandal blizu Wake­fielda). Opisi spopadov so dinamični in slikoviti, razpleti pa pogosto nepredvidljivi, kot jih lahko piše le zgodovina.

Aleš Cimprič, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...