Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Znanilka nevihte

Vojna rož, knj. 1
Conn Iggulden
Znanilka nevihte
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3950-1
Naslov izvirnika War of the roses. Stormbird
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Jernej Zoran
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
390 g
455 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Piše se leto 1437: Po dolgih letih regentstva postane mladi in pobožni Henrik polnoleten in zasede angleški prestol. Zaradi slabega zdravja in krhkega uma je Henrik VI. nepriljubljen kralj in prav nič podoben svojemu bojevitemu očetu. Kraljestvo vodi s pomočjo najtesnejših zaveznikov: Derryja Brewerja in Williama de la Pola.
Mnogi so prepričani, da bi moral Anglijo voditi neustrašen in bojaželjni kralj. Ker je angleško ozemlje v Franciji ogroženo, doma pa se šušlja o uporu, se krepi strah, da bo miroljubni Henrik deželo pahnil v pogubo. Ko pa se Henrik na podlagi skrivnega dogovora poroči z mlado francosko plemkinjo Margareto Anžujsko, ta strah postane vse preveč resničen.
Nad Anglijo se zgrinjajo nevihtni oblaki, kralj Henrik in njegovi podporniki pa so oblegani tako v tujini kot doma. Kdo – ali kaj – lahko reši kraljestvo, preden bo prepozno?

o avtorju

Conn Iggulden je eden od najuspešnejših avtorjev zgodovinskih romanov. Znanilka nevihte je prva knjiga v njegovi vrhunski novi seriji, umeščeni v čas vojne med belo in rdečo rožo. V prejšnjih serijah – pisal je o Juliju Cezarju in mongolskih kanih v osrednji Aziji – opisuje nastajanje najmogočnejših imperijev. Knjige iz obeh serij so bile uspešnice. Conn Iggulden živi v Hertfordshiru z ženo in otroki.

Recenzija Bukla

Priznanega pisca zgodovinskih romanov dobro poznamo tudi pri nas, saj sta prevedeni petdelni seriji Imperator, zgodba o starem Rimu in življenju Julija Cezarja, ter Osvajalec, kjer smo se podali na azijske stepe med mongolske kane. V Znanilki nevihte, uvodni knjigi tetralogije pa se Iggulden loti razvpite državljanske vojne (dveh) rož za angleško krono v drugi polovici 15. stoletja, ko sta se spopadli rodbini Lancaster in York. Piše se leto 1443, ko je na oblasti nepriljubljen kralj Henrik VI., ki zaradi slabega telesnega in duševnega zdravja prav nič ne spominja na svojega očeta, ki se je v stoletni vojni izkazal v bitkah s Francozi. Da bi ohranil premirje onkraj Rokavskega preliva, se s pomočjo svetovalcev dogovori za poroko z Margareto Anžujsko, v zameno pa Francozom vrne dve provinci. Slednje vzbudi nezadovoljstvo tako pri tam živečih angleških priseljencih kot pri bolj osvajalno nastrojenih plemiških vrstah. Medtem pa šibkost kralja začutijo tudi običajni podložniki in upori pretijo še na domačih tleh … Burno zgodovinsko obdobje, ki je služilo kot navdih za Martinovo Igro prestolov, Iggulden spretno prenese v roman. Zmajev tod resda ne boste dočakali :), toda zahrbtne dvorne in politične spletke, krvavi opisi spopadov in prizorov mučenja bodo dvignili pritisk še tako ravnoduš­nemu bralcu. Omeniti velja, da avtor dogodkov ne opisuje le z vidika pripovednih likov, ki pripadajo plemstvu, ampak dogajanje osvetli tudi skozi oči vsakdanjega človeka, na katerega se pogosto pozabi, da v igri gospode nemalokrat potegne najkrajšo. Razburljivo branje ne glede, ali ste poznavalec zgodovine ali ne.

Aleš Cimprič, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...