Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vzpon Tudorjev

Vojna rož, knj. 4
Conn Iggulden
Vzpon Tudorjev
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4342-3
Naslov izvirnika Ravenspur
Podnaslov izvirnika War of the Roses
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Maja Prevolnik
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
350 g
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Spremljajte vzpon Tudorjev v osupljivem zadnjem delu sage o krvavi vojni za angleško krono med rodbinama Lancaster in York.
Piše se leto 1470: razdeljeno kraljestvo ne more obstati.
Kralja Edvarda Yorškega so pregnali iz Anglije. Kraljica Elizabeta in njeni otroci trepetajo v zatočišču v Westminstrski opatiji. Rodbina Lancaster je osvojila krono, toda York se ne namerava mirno umakniti.
Nadvse odločen, da se bo vrnil na prestol, Edvard z na pol utopljeno vojsko in bratom Rihardom pristane v Ravenspurju. Bojni pohod bratov York se začne slabo, saj so jima zaprta vrata vseh mest; počasi pa jima uspe zbrati dovolj mož in se odpravita v spopad.
Toda ne eden ne drug ne vidi, da je njun pravi sovražnik Henrik Tudor, ki je v izgnanstvu odrasel v moža in si prav tako želi krone. Kot rdeči zmaj iz valižanske legende se poda v boj za prestol in zaneti bitko pri Bosworthu, ki bo za vedno končala vojno rož ...

Recenzija Bukla

Že naslov nakazuje, da smo prišli do konca znamenitega boja za angleško krono v 15. stoletju med rodbinama York in Lancaster. Knjiga se ponovno osredotoči na dve obdobji. Pri prvem startamo leta 1470, ko se razočarani in izdani Rihard Neville, grof Warwiški, postavi na stran Lancasterjev in se s pomočjo francoskih najemniških vojakov vrne v Anglijo, da bi se maščeval kralju Edvardu IV. Iggulden slikovito popiše dogodke razburljivega leta, ko je bil Edvard prisiljen pobegniti čez Rokavski preliv k vojvodi Burgundskemu in njegovo presenetljivo ter zmagoslavno vrnitev v bitki pri Tewkeseburyju, ki je dokončno pokopala upe Lancasterjev. Se je pa zato v deželo za nekaj časa vrnil mir, toda po Edvardovi smrti leta 1483 znova postane burno. Vajeti oblasti se presenetljivo oprime njegov brat Rihard III. (taisti iz Shakespearove drame Rihard III., a resnična oseba nič kaj dosti ne spominja na tam upodobljeno). Medtem pa daleč od dvora v moža odraste Henrik Tudor, ki ima po materini krvi legitimno pravico do krone. Njegov pohod se zaključi z bitko pri Bosworthu, odločilnim spopadom vojne rož, s katerim se je končala dolgoletna državljanska vojna, s tem pa tudi ta privlačna tetralogija zgodovinskih romanov.

Aleš Cimprič, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...