Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca

Pol življenjskih spominov morskega medveda, s številnimi ilustracijami in z uporabo
Walter Moers
13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-274-584-4
Naslov izvirnika Die 13 1/2 Leben des Käpt'n Blaubär
Leto izdaje izvirnika 1999
Prevod Darko Dolinar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 16,5 cm
1.170 g
684 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje > znanstvenofantastični roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Medved Sinjedlakec, ki mu sam Deus X. Machina zaupa, da je življenje preveč dragoceno, da bi ga prepustili usodi, v trinjast in pol življenjskih razdobjih daje usodi priložnost na drzni odisejadi skozi pravljično deželo Zamonijo, v kateri je mogoče prav vse – razen dolgočasja. Mednarodna uspešnica enega in edinega Walterja Moersa pripravljena na ponovno izplutje v vodah slovenščine!

Recenzija Bukla

Če tudi vašo domišljijo burijo neznane dežele in čarobna bitja, potem morate nujno spoznati Sinjedlakega medveda (v kolikor ste ga ob prvem slovenskem izidu leta 2000 slučajno spregledali) in z njim odpluti čez najbolj čudežna morja tega sveta. Čaka vas razburljivo popotovanje in na njem palčki pirati, morski strahovi, gozdne paj­kulje, čenčavi valovi, velikani brez glave in vampirji z zlimi nameni. Srečate lahko tudi princa iz druge dimenzije, pa profesorja s sedmimi možgani, prijaz­ne midgarske kače in nagnusne ščurkovce, pa tudi svinjske brihte in še marsikaj presenetljivega, kar je nastalo pod sinjim peresom nemškega stripovskega mojstra Walterja Moersa (1957), ki ga v slovenščini poznamo že po nekaterih izjemnih delih: Rumo & Čudeži v temi, Mesto sanjajočih knjig, Vreščji mojster … Pri spoznavanju vseh plasti res pestrega življenja kultnega medveda vam bo v neizmerno pomoč tudi »Leksikon razlage življenjskih oblik in fenomenov Zamonije in okolice izpod peresa prof. dr. Črtomira Črnočnika.« Kultno branje!

Renate Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...