Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čas čudežev

Karen Thompson Walker
Čas čudežev
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6859-27-1
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Miha Sužnik
Urejanje Mateja Črv Sužnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
380 g
299 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Čas čudežev je v rokopisu takoj zbudil pozornost vseh pomembnejših založnikov. Nazadnje ga je za vrtoglavo vsoto odkupila ena izmed najuglednejših ameriških založb. Potem se je po vsem svetu razširil kot požar in pri tem požel občudovanja in pohvale tako kritikov kot bralcev.

Kaj je tako privlačnega in osupljivega v na videz apokaliptični zgodbi in junakih, ki so povsem običajni ljudje?
Mogoče to, da teleskope zamenjajo mikroskopi, ki se zazrejo v naša srca in duše?
Mogoče kristalno čisto pisanje o naših drobnih skrbeh in strahovih? O naših ljubeznih in izgubah? O pričakovanjih in
nenehnih razočaranjih? O naši trdoživosti?

Recenzija Bukla

Le kaj bi v New Yorku počel zadnji človek na Zemlji, je, denimo, izvirna premisa realističnega znanstvenofantastičnega romana Jaz sem legenda, ki me je pred leti, ko sem izvedel zanj, takoj pritegnila. Podobno sem trznil tudi pri Času čudežev, romanesknem prvencu bivše knjižne urednice Karen Thompson Walker in zdaj že mednarodni uspešnici (izšla je leta 2012), napisani zjutraj pred odhodom v službo in na poti tja. V njej se mora človeštvo soočiti s prav posebno preizkušnjo: vrtenje Zemlje se začne upočasnjevati, kar za sabo fizikalno potegne spremenjeno gravitacijo in podaljšane dneve, psihološko pa precej spremenjeno življenje v novih okoliščinah. Kako živeti, če so po novem dnevi dolgi že 48 ur in se še podaljšujejo, se sprašujejo vsi Zemljani, še posebej pa dvanajstletna Julija, ki nam pripoveduje zgodbo in s svojo najstniško iskrenostjo analizira človekove prilagoditve na nove razmere. Jasno, upočasnitev vpliva tudi na tirnice, ki so zanjo v teh letih morda celo najbolj pomembne: tok prijateljstva in pot k ljubezni ter stran od nje. Roman, ki kaže, da je današnja kriza zelo preprosta v primerjavi s tem, kar bi nas čakalo, če bi prišlo do splošne spremembe osnovnih planetarnih zakonov, ki so podlaga za sedanje življenje.

Samo Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...