Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izbira

Kiera Cass
Izbira
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Izbira
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3685-9
Naslov izvirnika The Selection
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Tina Stanek
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
440 g
345 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Petintrideset deklet dobi življenjsko priložnost, da ubežijo ubožnemu življenju, ki jim je položeno v zibko. Priložnost, da se povzpnejo v svet blišča in obilja. Ena od njih bo postala izbranka čudovitega princa Maxona, princesa Illée in bodoča kraljica. Toda za Americo Singer je vse skupaj le nočna mora. Ko postane ena od izbrank, noče v boj za krono, srce je že oddala, a hkrati se zaveda, da prav bivanje v palači njeni družini zagotavlja preživetje. Potem pa se seznani s princem Maxonom in vse se spremeni ...

Serija Izbira je svetovna uspešnica ameriške avtorice Kiere Cass. Prva knjiga iz serije je prevedena v več kot trideset jezikov, kmalu pa naj bi po njej posneli tudi film. Romantično in napeto branje, polno presenetljivih preobratov.

Recenzija Bukla

Šestnajstletna America Singer nekega dne, kot mnoge njene vrstnice po vsej državi, dobi povabilo v kraljevo družino. Princ Maxon je goden za ženitev in potrebuje lepo in pametno nevesto. America pa je svoje srce podarila Aspnu, postavnemu mladeniču iz še revnejše kaste, kot je sama, in nima niti najmanjšega namena sodelovati na neumnem kraljevskem natečaju. Njena mama seveda pritiska nanjo, saj bi njeni družini že nekaj tednov tekmovanja za krono znatno izboljšalo finančni položaj. Zaradi domačih America privoli v prijavo in fotografiranje ter je po nekem čudežu izbrana med 35 deklet, ki bodo naslednje tedne skozi razne naloge na dvoru poskušale princa prepričati, da so vredne njegove ljubezni in predvsem zaupanja. Pred nami je nova distopična serija za vse tiste bralce, ki so jim bile všeč Igre lakote ali Razcepljeni. Seveda se bodo našli tako vnetni zagovorniki serije o distopični pepelki kot tudi tisti, ki bodo proti. Preverite sami, zakaj je knjiga po svetu že sprožila pravo evforijo in serijo knjižnih posnemovalcev.

Renate Rugelj, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...