Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Polnočna zvezda

Tjaša Gašparič
Polnočna zvezda
15,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-07-0594-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 15 cm
450 g
400 strani
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avery je zaključila zadnji letnik srednje šole in bila sprejeta na prestižno univerzo v Kanadi. S svojo sostanovalko se je udeleževala zasebnih zabav in uživala v študentskem življenju kot še nikoli. Za nameček pa se je spoprijateljila s skrivnostnim študentom, ki se mu ni mogla upreti.

S svojimi črnimi očmi je Ryon več kot očarljiv, vendar pa nad njima visi nevidna pregrada. Po vrhu vsega sta začetek novega študijskega leta pretresli dve smrtni nesreči na univerzi. Avery je trdno prepričana, da bo zadevi prišla do dna. Ali ji bo uspelo? Kajti ljubiti pošast se vedno slabo konča za človeka.

NAGOVOR AVTORICE:

Knjiga Polnočna zvezda se je pričela s sanjami. V tistih nekaj minutah, preden sem se zbudila se mi je v mislih odvila celotna zgodba. Videla sem vse osebe, ki bodo nastopile in kakšna bo njihova vloga. Vsi zapleti od začetka do konca so se mi odvili pred očmi, ko se je zgodba sestavljala v celoto. Everdream – kot je bil prvoten naslov – sem pričela takoj pisati. Preprosto vedela sem, da je to tisto pravo.

Del prvotnega konteksta sem spremenila in izbrala pot, na kateri je Avery človek in sprejeta v najbolj elitno univerzo. Njena brezmejna radovednost jo spravlja v težave iz katerih jo Ryon mora reševati. Želela sem napisati knjigo, kjer ljubezen preživi vse spone in padce, se spoprime z vsem kar pride naproti. Nekaj, za kar sta bila Ryon in Avery ves čas na preizkušnji a njuna ljubezen premaga vse ovire.

Recenzija Bukla

Avery je sprejeta na prestižno univerzo v Kanadi. Komaj čaka, da bo izkusila študentsko življenje, spoznala nove ljudi, dolge ure predavanj pa seveda spret­no izravnavala z obiskom zabav. Ko se na šolskem hodniku zaradi nepaz­ljivosti zaleti v očarljivega temnolasca ­Ryona, pa vsekakor ni pričakovala, da se bo tako hitro prvič v življenju zaljubila. Neznanec jo privlači, nekaj nenavadnega je na njem, česar si še sama ne zna razjasniti. Medtem pa brezskrbnost bivanja v kampusu prekine smrtna nesreča. V bližnjem gozdu naj bi zver do smrti napadla študenta. In ko šolniki sporočijo, da je zopet varno, najdejo novo truplo … Zmes ljubezenskega in vampirskega romana Polnočna zvezda je vznemirljiv prvenec domače avtorice, ki bo zadovoljil še tako izkušene poznavalce zvrsti. Osnovi zaplet nekoliko spominja na Somrak sago, a premik dogajanja iz srednješolskega prizorišča na univerzitetno se čuti v subtilnem prehodu romana iz mladinske v t. i. »new adult« literaturo. In čeprav se med branjem zaznava osrednji konflikt – nad sveža zaljubljenca se zgrinjajo črni oblaki v podobi vampirjev, ki ne razumejo, da je človek lahko kaj več kot plen – pripoved prevzame tipično formo »izreza iz življenja«. Avery spremljamo skozi vsakdanji urnik študentskega življenja, ko skuša optimalno razporejati čas med različne aktivnosti. Pri tem se izrisuje kot simpatična glavna junakinja z jasno izdelanimi cilji in trd­no namero življenje okusiti po svoji volji. Srž knjige pa vseeno ostaja občuteno spisana romanca s pridihoma skrivnostnosti in nevarnosti ter polna nog spodnašajočih luksuznih zmenkov (Ryon je kakopak premožen), tudi po osrčju slikovite opisane kanadske divjine. Paranormalna vampirska romanca v vsem svojem sijaju!

Aleš Cimprič, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...