Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poslednja

Alexandra Oliva
Poslednja
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4083-2
Naslov izvirnika The Last One
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Ana Barič Moder
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
550 g
466 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Igre lakote … za odrasle.

Kaj je res, kadar neresnično prevlada nad resničnim?

Dvanajst popolnih tujcev v resničnostnem šovu. Dvanajst ljudi, ki se bori za preživetje sredi ameriške divjine. Okolje, posejano s pastmi,v katerem je vsaka napaka lahko usodna. Skrajne razmere, ki zahtevajo hud telesni napor in načenjajo duha. Dokler ne odnehaš. Dokler se ne vdaš. Dokler ti ne spodleti. Vsem, razen poslednji tekmovalki. Najmočnejši, najbolj iznajdljivi. Toda kako lahko v takih razmerah, na koncu telesnih in čustvenih moči, še presodiš, kaj je res in kaj ne?

Ameriška pisateljica Alexandra Oliva nas v napetem in provokativnem psihološkem trilerju opozarja, kako pomembno vlogo igrajo mediji v našem dojemanju resničnosti – kako hitro pod njihovim vplivom podamo sodbo in kako zlahka podležemo manipulaciji.

»Razburljiva knjiga za vse, ki ste kdaj pomislili, da pojav resničnostne televizije napoveduje konec sveta.«
- Karen Joy Fowler

Recenzija Bukla

Literarni prvenec mlade Američanke je požel veliko pohvalnih ocen in celo laskavo primerjavo z distopično mladinsko uspešnico Igre lakote, le da naj bi bila ta bolj za odrasle bralce. Tridesetletna srečno poročena kandidatka se – to naj bi bila zadnja avantura pred odgovornim družinskim življenjem – odloči za sodelovanje v resničnostnem šovu, kjer bi se med seboj pomerilo dvanajst pogumnih posameznikov, ki bi si skozi otežene poskuse preživetja v naravi, pogosto na meji fizičnih in psihičnih sposobnosti, radi z zmago prislužili veliko finančno nagrado. Iz več tednov trajajoče igre v divjini se kandidati lahko, če jim zmanjka moči, izločijo samo s tem, da izgovorijo odrešilne besede. Resničnostni šov, zelo podoben svetovno priljubljenemu, tudi pri nas gledanemu šovu »Survivor«, se tako začne, kandidati, »uravnoteženo« izbrani po rasi, spolu in drugih posebnih atributih, poleg svojih veščin kmalu pokažejo tudi svoje slabosti in začnejo postopoma odhajati iz igre, nihče pa ne ve, kaj se dogaja v svetu zunaj televizijskega šova in kje sploh je meja med igro in resnico. Spretno zgrajen psihološki triler poleg provokacij tekmovalcev razkriva tudi možnost medijskih manipulacij z gledalci pri njihovem dojemanju resničnosti.

Renate Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...