Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Projekt Herkules

Marcus Hammerschmitt
Projekt Herkules
16,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Najst
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-231-683-9
Prevod Brane Čop

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 11,5 cm
168 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
nemško leposlovje

Recenzija Bukla

Znanstvenofantastični roman nemškega avtorja se dogaja v prihodnosti in govori o treh mladostnikih, ki se preživljajo s krajo intelektualne lastnine. Menno, Flex in Paula živijo v Berlinu, piše se leto 2030. Piratizirajo in preprodajajo vsakršne podatke, od glasbe do filmov in računalniških iger. Podatke shranjujejo v lastnih telesih, ki delujejo kot računalniki. Pri eni izmed akcij Paulo ujame policist Baumann, ki prijateljem ponudi dogovor: če mu pomagajo, da preprogramira svoje telo in prevzame novo identiteto, jim bo pomagal priti do podatkov, ki jih že dolgo iščejo. Prijateljem se postavi vprašanje, ali mu lahko zaupajo. Žal prepozno spoznajo, da so postali del krutega poskusa, saj so poleg željenih informacij prejeli tudi virus, ki ogroža njihovo življenje.
To ni prvi znanstvenofantastični roman, ki je izšel pri Najstu: ena zadnjih njihovih uspešnic je bil roman Krvava pesem M. Burgessa, ki se prav tako dogaja v prihodnosti in v katerem pomembno vlogo igrajo nove tehnologije.

Ana Duša

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...