Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zapisi iz žrela

Steven Hall
Zapisi iz žrela
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-6653-66-4
Prevod Tanja Ahlin

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
398 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman, nabit z metaigrami, prismuknjenimi imeni in besednimi mojstrovinami, se prične, ko se Eric Sanderson nekega jutra sunkoma zbudi in spozna, da ne ve, kdo in kje je. Vse, česar se lahko oprime, so le pisma z napisom z obžalovanjem in upanjem »prvega Erica Sandersona«. Eric, ki ga na lastnem domu napadejo sila, ki je ne more videti, in spomini, ki jih ne more prezreti, ugotovi, da je tarča neusmiljenega zasledovanja morskega psa. Ta nemara živi le v njegovem umu, vendar ga zalezuje skozi tokove in valovanja jezika ter medčloveških odnosov. Lov za odgovori in beg pred morskim psom, »vrsto povsem konceptualne ribe, ki se hrani s človeškimi spomini in notranjim zavedanjem sebe«, ga popeljeta na potovanje, ki bo ali oživilo prvega Erica Sandersona ali pa za vedno pogubilo oba.

Recenzija Bukla

Konceptualni roman nam postavi že večkrat uporabljeno idejo v popolnoma novo perspektivo. Glavni junak, Eric Sanderson, se nekega jutra zbudi in ugotovi, da ne ve, kdo je in kje je. Z življenjem pred izgubo spomina pa ga vežejo le pisma, ki jih je napisal »prvi Eric«. Lov za spomini in iskanje odgovorov avtor posreduje na inovativen način, poln besednih mojstrovin in izvirnih grafičnih pristopov. Roman se je uvrstil v ožji izbor za lovoriko Arthur C. Clarke, ki je vodilno britansko priznanje za znanstvenofantastično literaturo

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...