Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ekonomija seksa

B. M. Muci
Ekonomija seksa
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Pasadena
Zbirka Ventilator
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6361-95-8

Tehnične lastnosti
trda vezava
84 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

 Knjiga je dosledno pisana skozi oči moškega, zato se ne ukvarja z vzajemnostjo. Je enostranska. Ne ukvarja se s podobnostjo mehanizmov in dogodkov med spoloma, ker pisec verjame, da jih ni.

Na tej neenakosti namreč temelji njegovo razmišljanje o ekonomiji seksa. Na načelu nekakšne neenakosti med sposobnimi in manj sposobnimi, med revnimi in bogatimi, sloni tudi splošna ekonomija, zato je pisec poskušal prenesti ta vzorec tudi v igro med moškim in žensko ter poskušal poiskati njene pozitivne ekonomske učinke.

Svojega pisanja se niti ne trudi uravnotežiti, zato je njegovo razmišljanje namenoma provokativno in enostransko, na trenutke zelo šovinistino ter kaže razmišljanje izven čustvenih okvirov in nam poznanih ter privzgojenih vzorcev. Moški instinkt in nagon poudarja kot slabost v ekonomskem smislu za moškega in hkrati kot prednost oziroma gonilo splošne ekonomije. O moškem nagonu piše enostransko, ker drugače ne more: pozna samo njega, zato iskreno piše o vsakodnevnih situacijah, ki so z njim povezane.

Morda obstaja tak nagon tudi pri ženskah in morda obstajajo podobne situacije, kot so opisane tu, tudi za ženske. Morda obstaja vzajemnost pri dogodkih, problemih in konceptih, vendar bo lahko o ženskem nagonu z iskrenostjo pisala samo ženska. Bralka in bralec morata to dejstvo sprejeti in s to vednostjo knjigo tudi brati.

Na življenje lahko gledamo iz različnih enakovrednih točk, ta knjiga je samo ena od njih. Strinjanje ali nestrinjanje z njo ni pomembno, pomemben je koncept, ki ga pisec vidi. Vaš je lahko podoben ali pa popolnoma drugačen.

Pa napišite svojega! 

Recenzija Bukla

Ekonomija (denar) in seks (seks) sta dve stvari, okrog katerih se (menda) vrti svet. Pripadnice nežnejšega spola bodo to knjigo brale s stisnjenimi zobmi, saj je napisana precej šovinistično. Kljub temu je avtorju uspelo poudariti poanto, ki temelji na neenakosti med spoloma oz. v ekonomiji na neenakosti med sposobnimi in nesposobnimi. Poskuša ugotoviti, kako bi lahko te razlike dobro izkoristili v ekonomskem smislu. Izpostavi tudi moški nagon, ki je slaba stvar za moškega in ekonomijo seksa, vendar zelo dobra stvar za splošno ekonomijo. Ženskega nagona ne omenja. Ga ne pozna. Čakamo, da mu kakšna ženska vrne udarec. 

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...