Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Intimnost

Zaupajte sebi in drugim; Vpogledi v nov način življenja
Osho
Intimnost
21,70 € 21,70 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,65 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7033-63-2
Naslov izvirnika Intimacy
Leto izdaje izvirnika 2001
Prevod Jernej Zoran
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
240 g
270 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ali smo v današnjem času sploh še sposobni resnične intimnosti?
Smo pripravljeni drugi osebi razkriti najgloblje občutke in ranljivosti?

Eden od največjih duhovnih učiteljev 20. stoletja v Intimnosti deli svojo modrost o ustvarjanju ljubečih odnosov. Nežno in sočutno nas popelje k vpogledu v to, kaj pomeni pripravljenost za resnično intimnost, odprtost in medsebojno zaupanje. Pomaga nam tudi prepoznati, zakaj se tako zelo bojimo intimnosti, kako preseči te strahove, opustiti svoje obrambne mehanizme in podpreti odnos s še več odprtosti, iskrenosti in zaupanja.

Intimnost vas približa neznancu. Opustiti morate vse obrambne mehanizme; samo takrat je mogoča intimnost. Vas pa je strah, kaj bo neznanec storil z vami, če boste opustili vse obrambne mehanizme in maske. Vsi skrivamo tisoč in eno stvar, ne samo pred drugimi, ampak tudi pred seboj, ker smo odraščali v bolnem človeštvu, ki pozna najrazličnejše oblike represije, prepovedi in tabuje. Čeprav z nekom živimo trideset, štirideset let – to ni pomembno, tujost nikoli ne izgine, človeka še vedno doživljamo kot neznanca – počutimo se varneje, če ohranjamo vsaj kakšen obrambni mehanizem, vsaj malce razdalje, kajti nekdo bi lahko izkoristil našo šibkost, krhkost, ranljivost.

Recenzija Bukla

Osho, eden najvplivnejših sodobnih mis­tikov s svojo filozofijo in pogledom na svet še vedno, že skoraj 30 let po smrti, spreminja življenja posameznikov na bolje. V tem, v slovenščino sveže prevedenem priročniku, je Osho razmišljal o intimnosti. Najprej se je vprašal, ali smo v današnjem času sploh še sposobni iskrene intimnosti, ali smo s partnerji zmožni deliti najgloblje občutke? Ob tem moramo vzeti v zakup, da je avtor te besede zapisal pred več desetletji, pred težavami današnje (predvsem) mladine, ki se s Tinderjem in podobnimi, precej »neosebnimi« aplikacijami za iskanje partnerjev lovi v svetu ljubezni. Kljub temu lahko njegove misli apliciramo na naš vsakdan. Osho namreč smiselno nadgrajuje razlago; začeti moramo seveda na začetku, se pravi pri sebi. Opustiti moramo vse obrambne mehanizme, biti pristni, si prisluhniti in zaupati, sprejeti tako svojo kot partnerjevo potrebo po zasebnosti … potem pa lahko počasi začnemo razmišljati v dvojicah. Tako Osho vsekakor znova daje misliti.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...