Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mati in sin

Kako s spoštovanjem preseči odnos s sinom
Emerson Eggerichs
Mati in sin
22,95 € 22,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Društvo Zaživi življenje
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-93718-7-9
Naslov izvirnika Mother and son
Podnaslov izvirnika The respect effect
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Nina Petelinšek Munoz

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 16 cm
590 g
279 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > razvojna psihologija
družina, vzgoja in izobraževanje
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Emerson Eggerichs je na Wheaton Collegeu diplomiral iz svetopisemskih študij, magistriral pa iz komunikologije na Wheaton College Graduate School ter iz teologije na Teološki fakulteti Univerze Dubuque. Na Državni univerzi v Michiganu je doktoriral s področja otroške in družinske ekologije. Je mednarodno priznan strokovnjak s področja odnosov med moškim in žensko. Z ženo Sarah na konferencah Ljubezen in spoštovanje vsako leto predavata tisočim. Poročena sta od leta 1973 in imata tri odrasle otroke. Res je: sinovi in hčere potrebujejo tako ljubezen kot spoštovanje. Toda raziskave so pokazale, da se v stresnem in konfliktnem trenutku pri moških in ženskah ta potreba razlikuje. Moški svoj svet gledajo bolj skozi sito spoštovanja. Če ste mati in imate sina, potem je ta knjiga za vas!

Dr. Emerson Eggerichs je s svetopisemskim razumevanjem ljubezni in spoštovanja spremenil na milijone zakonskih zvez, zdaj pa ta načela prenaša še na enega najpomembnejših odnosov: odnos med materjo in sinom. Mati in Sin nam kaže, kako uporabljati jezik spoštovanja, ter predstavlja pričevanja mater, ki so to že preizkusile. Emerson nam nudi načrt igre, s pomočjo katerega v fantu ne boste prepoznali le moškega, temveč tudi njegove želje po osvajanju, hierarhiji, oblasti, spoznanju, odnosu in spolnosti.To je knjiga o materi, ki gre globlje od svoje ljubezni ter uporabi spoštovanje, da osvoji srce svojega sina.

Recenzija Bukla

Avtor v slovenščino prevedene uspešnice Ljubezen in spoštovanje, ki je s svetopisemsko podlago nagovarjal može in žene pri reševanju in celjenju njihovih razrahljanih zakonskih zvez, se v svoji novi knjigi s podobnimi načeli posveti odnosu med materjo in sinom. Seveda, trdi Eggerichs, sicer mednarodni strokovnjak za področje odnosov med moškimi in ženskami, sinovi morajo spoštovati svoje matere, te pa morajo izkazovati ljubezen svojim moškim potomcem, vendar to ni dovolj. Vsi otroci, ne glede na to, ali gre za sinove ali hčere, potrebujejo tako ljubezen kot spoštovanje. Vendar pa je pri sinovih, tako je prepričan avtor te občutljivo spisane knjige, potrebnost spoštovanja s strani svojih mater veliko večja, saj moški na svet gledajo bolj skozi prizmo prejetega spoštovanja, svoje življenje pa lahko bolj polnovredno zaživijo, če spoštljivost občutijo tudi s strani lastnih mater. Mati in sin je knjiga, ki ne temelji samo na svetopisemskih načelih, temveč jasno izpostavlja tudi biološke razlike med obema spoloma, s čimer pa Eggerichs potegne tudi jasno ločnico v posameznikovih prioritetah, njegovih potrebah in pogledu na svet.

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...