Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Umetnost življenja

Naučite se ljubiti - sebe in druge
Bruno Šimleša
Umetnost življenja
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4487-8
Naslov izvirnika Umjetnost života
Prevod Damjana Bakarič
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14,5 cm
350 g
280 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
ljubezen in spolnost
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Ti si posebna že s tem, da si živa, tako da si zagotovo zaslužiš ljubezen. Vsi ljudje si zaslužijo ljubezen. Morda se tega ne zavedajo in morda čutijo, da si ljubezni ne zaslužijo, ker so imeli težke življenjske izkušnje, vendar vseeno trdim, da si vsi zaslužijo ljubiti in biti ljubljeni.«

Bruno Šimleša v najnovejši knjigi podaja roko svoji mali hčeri in jo vodi čez poglavja Umetnosti življenja, da bi spoznala, kaj vse je ljubezen, in tako iz svojega življenja ustvarila umetnino. Njegov nagovor velja deklici, pa vendar je spoznanja v knjigi namenil vsem nam.

Osem poglavij pomeni osem stopnic do razumevanja, kako polno, pristno, modro in odgovorno živeti svoje življenje že zdaj, ta trenutek, da iz njega ustvarimo mojstrovino, prežeto z ljubeznijo. To je ljubezen do sebe, ljubezni, drugih ljudi, partnerja, narave, svobode …, saj če dobro razumemo ljubezen, se zavedamo tudi lastne vrednosti. Če imamo to, bo naše življenje neprecenljiva umetnina.

Umetnost življenja Bruna Šimleše je navdihujoče delo, polno pronicljivih misli, ki jih boste želeli podčrtati in se k njim vračati vedno znova.

Recenzija Bukla

V Ljubeznoslovju (2012) smo brali o ustvarjanju medosebnih odnosov in ljubezni, ki jo je hrvaški avtor duhovne literature elegantno povzdignil na raven znanosti, v Šoli življenja (2013) pa nam je z nasveti in nauki namignil, kako zaživeti življenje s polnimi pljuči. Pričujoče delo je intimna pripoved o veličini življenja, ki jo je avtor spisal za svojo mladoletno hčer, vendar bodo iskrice o pomembnosti pozitivnega samovrednotenja in pravice ter možnosti kreiranja z ljubeznijo ožarjenega življenja zagotovo nagovorile vsakega bralca, ki jo bo vzel v roke. Skozi osem smiselno zaokroženih poglavij, ki metaforično predstavljajo stopnice do celost nega razumevanja življenja, nam avtor pojasni različne pojavnosti ljubezni v medosebnih odnosih in v širšem okolju. Med vsakokratnim razmišljanjem o ljubezni in nizan jem drobnih življenjskih modrosti pa vseskozi nevsiljivo poudarja ključen moment, ki vpliva na ustvarjanje polnega življenja: na odnos, ki ga imamo sami do sebe in s seboj. Toplo. Osvobajajoče. Na trenutke magično.

Diana Volčjak; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...