Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Konji

Izvor in značilnosti 100 pasem z vsega sveta
Moira C. Harris, Nicola Jane Swinney
Konji
39,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Tehniška založba Slovenije
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-251-250-7
Naslov izvirnika Horses
Podnaslov izvirnika The Origins Ans Characteristics Of 100 Breeds From Around The World
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Tina Vrečko
Urejanje Darija Volf Hribar

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 31 cm
1.540 g
240 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
naravoslovje > biologija
otroško in mladinsko

Založnik o knjigi

Ta knjiga je posvečena lepoti in življenjski moči konja, pa tudi edinstvenemu odnosu med človekom in to krasno živaljo. Knjiga je sestavljena iz dveh delov. V uvodu so predstavljene značilnosti konja, njegova vloga v človeški zgodovini, umetnosti in legendah ter njegov položaj v sodobnem svetu. Drugi, veliko obsežnejši del pa predstavlja pasme konj z vsega sveta. V njem je z zemljevidi, razpredelnicami in fotografijami, opisanih sto najpomembnejših pasem konj in ponijev. Posebno mesto v knjigi je namenjeno tudi biseru Slovenije – lipicancu.
Knjigo krasijo čudovite fotografije, ki so jih posneli svetovno znani fotografi.

Recenzija Bukla

Konji so od pradavnine naprej imeli veliko vlogo v človeški zgodovini, najprej kot hrana, potem, ko so jih ljudje udomačili in izurili, so postali delovni pomočniki na polju in v gozdu, hkrati pa so človeku pomagali premagovati razdalje. Sodelovali so tudi v vojaških spopadih in še danes jih srečamo v nadzornih in obmejnih službah (recimo policisti na konjih). Konj je simbol moči in hitrosti, pa tudi svobode in ranljivosti, mogočna, vendar vodljiva žival pa človeka navdihuje od jamskih slikarij naprej. V lepo oblikovani knjigi so predstavljene vse izvorne pasme in njihovi plemeniti križanci, ki so poselili skoraj ves svet. Več kot sto pasem konj in ponijev je predstavljenih tudi s čudovitimi fotografijami svetovno priznanih fotografov. Privlačen poklon njegovemu veličanstvu konju.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...