Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Šest stopinj

Naša prihodnost na toplejšem planetu
Mark Lynas
Šest stopinj
27,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Zbirka Intermundia
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-241-245-6
Naslov izvirnika Six degrees
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Julija Potrč

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16 cm
286 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
naravoslovje > ekologija

Založnik o knjigi

Podnebje na Zemlji se neprestano spreminja, v zadnjem času pa se zdi, da postajajo te spremembe vse občutnejše. Koliko je zanje kriv človek s svojim spreminjanjem naravnega okolja in predvsem z izločanjem toplogrednih plinov v ozračje?
Znanstveniki danes soglašajo, da so podnebne spremembe dejstvo in da se ozračje v svetovnem merilu segreva. Izhajajoč iz ugotovitev Medvladnega odbora za podnebne spremembe (IPCC) avtor v knjigi podrobno predstavlja šest možnih scenarijev za prihodnost Zemljine biosfere, če bi se v tem stoletju povprečna temperatura na svetu zvišala za eno, dve, tri, štiri, pet ali šest stopinj Celzija. Obeti niso nič kaj rožnati in knjiga Šest stopinj bo s svojo iskreno neposrednostjo osupnila marsikoga, ki se premalo zaveda, da ljudje s svojim ravnanjem puščamo v svojem okolju neizbrisne stopinje – sledove, ki jih bodo občutili še naši potomci.
Na podlagi te knjige je National Geographic leta 2008 posnel odmeven dokumentarnifilm z naslovom Šest stopinj bi lahko spremenilo svet (Six Degrees Could Change the World).


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...