Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Etika Življenja

Temeljna načela in konkretna vprašanja
Eberhard Schockenhoff
Etika Življenja
39,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-278-069-2
Naslov izvirnika Ethik des lebens
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Gregor Lavrinec, Jože Urbanija
Spremna beseda Roman Globokar, Jože Trontelj
Urejanje Ivan Mohar

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17 cm
1.100 g
571 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
naravoslovje
družbene vede
filozofija

Povej naprej

Založnik o knjigi

RAZMIŠLJANJA O TEMELJNIH NAČELIH IN KONKRETNIH VPRAŠANJIH S PODROČJA BIOETIKE

»Knjiga Etika življenja je razdeljena na dva dela. V prvem delu je podana teoretična osnova za bioetično razmišljanje. Pri etični presoji ne gre zgolj za reševanje posameznih individualnih primerov, ampak tudi za razmislek o posledicah določenih odločitev za skupno življenje v družbi in za prihodnost našega planeta. V drugem delu pa vzame pod drobnogled konkretna področja etike življenja, pri čemer je večji del namenjen poglobljeni analizi medicinskih in etičnih vidikov posameznih problemov. Schockenhoff ob koncu knjige izpostavi, da zgolj razumsko prizadevanje za opredelitev skupnih etičnih načel ni dovolj za etično delovanje. Potrebna je notranja naravnanost človeka, ki ga spodbuja k spoštovanju življenja, pri čemer pa ima vera zelo pomembno vlogo.« (Roman Globokar)

»Knjiga je napisana kot kritična predstavitev argumentov in nasprotnih argumentov glede vrste tem s področja bioetike oz. medicinske etike. V sijajnem slogu pripovedovanja drži bralca v napetosti do konca poglavja, v katerem predstavlja različna, bolj ali manj skrajna pojmovanja in nazadnje utemelji katoliški pogled na etične dileme. Ta je veliko zmernejši, mnogo realnejši in bolj uglašen z znanostjo, kot ljudje lahko zaznajo v laičnih medijih. Dejansko se v osupljivo veliki meri ujema z opredelitvami Odbora za bioetiko Sveta Evrope, ob vsej njegovi multikulturnosti, pripadnosti različnim religijam in zgodovinsko pogojenim razlikam v dojemanju vrednot.« (Jože Trontelj)


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...