Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kamniška Bistrica - geografska podoba gorske doline

Nejc Bobovnik, ... [et al.]
Kamniška Bistrica - geografska podoba gorske doline
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Znanstvena založba Filozofske fakultete
Zbirka GeograFF
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-237-900-1
Urejanje Darko Ogrin

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
420 g
176 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
naravoslovje > geografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Monografija Kamniška Bistrica – geografska podoba gorske doline predstavlja kompleksen in večplasten pogled na geografske značilnosti ene bolj zanimivih, a doslej tudi v geografskem pogledu redkeje raziskovanih slovenskih gorskih dolin. Predstavi, kako se je s svojimi naravnogeografskimi značilnostmi, preteklo rabo in dosedanjimi človekovimi posegi oblikovala zanimiva pokrajinska podoba doline, katere privlačnost stopnjuje še bližina mest z večjim številom rekreacije, neokrnjene narave, čistega zraka, zanimivih reliefnih oblik, vegetacije itd. željnih obiskovalcev. Ob številnih in raznovrstnih predlogih za nadaljnje posege bo pričujoča publikacija dala zelo dobre podlage za strokovne presoje o nadaljnjem razvoju doline, ki bo nedvomno moral izhajati iz priporočil po sonaravnem in okolju čim manj obremenjujočem razvoju. (Metka Špes)

Recenzija Bukla

Le lučaj je oddaljena od slovenske pres tolnice, in ker se nadnjo bohotijo številni privlačni hribi in vrhovi, velja gorska dolina Kamniške Bistrice za eno najbolj obiskanih in priljubljenih pri nas. Pa vendar se o njenih lepotah in vseh njenih značilnostih do zdaj ni veliko pisalo. Prav zato so si tri generacije študentov Oddelka za geo grafijo ljubljanske Filozofske fakultete pod skrbnim vodstvom mentorjev zadale prav poseben cilj: dolino Kamniške Bistrice so preučile s svojega zornega kota in bralcu (ter potencialnemu obis kovalcu) strokovno, pa vendar še ved no za branje dovolj poljudno in zanimivo predstavile vse naravnogeografske značilnosti te doline, njeno rabo in dosedanje posege vanjo ter predloge za nadaljnji razvoj. Imenitna monografija je oprem ljena tudi z bogatim slikovnim gradivom, kar celotnemu razis kovalnemu delu podarja še večjo vrednost.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...