Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Periodni sistem

Terenski vodnik po elementih
Gail Dixon, Paul Parsons
Periodni sistem
27,20 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-241-808-3
Naslov izvirnika The Periodic Table
Podnaslov izvirnika A Field Guide to the Elements
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Lijana Dejak
Urejanje Špela Fortuna

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 15 cm
590 g
240 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
naravoslovje > kemija

Založnik o knjigi

Delo Periodni sistem (2013), ki sta ga napisala britanska znanstvenika Paul Parsons in Gail Dixon – Parsonsa poznamo tudi po popularnih knjižicah 3 minute za ... – , ni klasična poljudnoznanstvena knjiga. Gre namreč za priročnik o enem najpomembnejših dosežkov moderne znanosti, periodnem sistemu kemijskih elementov. Koliko ljudi namreč ve, kako interpretirati njegov značilni koncept? In kaj nam njegova edinstvena ureditev pove o vedenju vsakega elementa v svetu okoli nas? Izjemno privlačnost daje knjigi slikovno gradivo – vsak kemijski element je namreč predstavljen z vrhunsko fotografijo.

Recenzija Bukla

Včasih mi postane žal, da v šolo ne morem hoditi v teh časih, ko tudi v slovenščini obstaja ogromno izvrstno grafično opremljenih obučbeniških knjig. Kot človeku, ki sem več kot desetletje posvetil učenju in študiju različnih vrst kemije (od anorganske do farmacevtske), bi mi pričujoči priročnik vsekakor lajšal in lepšal vstop v svet kemijskih elementov. V njem so v logičnem zaporedju predstavljeni vsi do zdaj znani kemijski elementi, ki jih je v sedanji periodni razpored pred približno poldrugim stoletjem zložil ruski kemik Mendelejev. Pri tem poleg estetske fotografije fizičnega videza posameznega elementa avtorja v besedilnem delu pojasnjujeta njegove ključne fizikalne in kemijske lastnosti (atomska teža, barva, faza, tališče, vrelišče, kristalna struktura in razporeditev elektronov na orbitalah), okoliščine njegovega odkritja ter možnosti njihove uporabe. Več kot priročna knjige za vse bodoče naravoslovce.

Samo Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...