Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Demenca, moja učiteljica

Ana Cajnko
Demenca, moja učiteljica
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Muck Blažina
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94144-1-5
Leto izdaje izvirnika 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
260 g
224 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Je eno od prvih knjižnih del pri nas, ki se loteva problematike povezane z demenco z vidika osebne izkušnje in hkrati preraste v splošno dobro in uporabno, v pomoč ljudem z demenco, njihovim svojcem in ljudem dobre volje, ki želijo spremeniti ter izboljšati nezavidljive razmere na tem področju.

Tema knjige je vsekakor aktualna, pretresljive osebne zgodbe, ki so osrednji del knjige, bodo gotovo prispevale k pozitivnim spremembam na področju ravnanja z ljudmi z demenco v naši družbi, kar je tudi namen knjige.

Recenzija Bukla

Ana Cajnko, specialistka gerontologije in diplomirana socialna delavka, iz lastnih izkušenj ve, kako težko je živeti z demenco, saj je ta degenerativna bolezen doletela njeno mamo. Najbolj očitni znaki demence so motnje spomina, mišljenja in orientacije, slabše govorno izražanje, razumevanje, zmanjšane računske zmožnosti, presoje in drugo. Cajnkova, odlična poznavalka problematike s področja demence, je svoje 20-letno delo strnila v knjigi, katere drugo dopolnjeno izdajo predstavljamo tukaj. Iskrena in pretresljiva zgodba o bližnjem doživ ljanju vseh težav je namenjena vsem, ki radi kaj storili za boljše in lepše življenje ljudi z demenco, in za tiste, ki za obolele skrbijo. Slovenija, kot ena izmed najhitreje starajočih se držav na stari celini, bo kmalu na vrhu lestvic po deležu ljudi, obolelih za demenco, a videti je, da smo na to epidemijo bolj slabo pripravljeni. Zdravi ljudje se bojijo demence, tisti, ki so se začeli spopadati s problemom, vsak po svojih poteh iščejo rešitve, vse pa kaže, da je na tem področju še vedno veliko stigem in stereo tipov, ki jih bo treba premagati, če se želimo osredotočiti na človeka vredno življenje tudi v starosti.

Beti Hlebec, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...