Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kvarkadabra pri zdravniku

Znanstvene zgodbe iz zakulisja medicine
Tomaž Accetto, ... [et al.]
Kvarkadabra pri zdravniku
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Kvarkadabra
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-92545-9-2
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Jure Derganc, Helena Lenasi

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 13,5 cm
390 g
356 strani
Tip knjige
zbornik
Kategorije
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Še pred 100 leti je lahko zdravnik praktično vse svoje orodje in znanje spravil v zdravniško torbo. Nekaj praškov, tonikov in stetoskop. Danes je drugače. Razumevanje delovanja človeškega telesa je doživelo neverjeten razvoj, s čimer se je povečala tudi orožarnamedicinske opreme in število težav, ki jih zdravniki zdravijo. Tako ni presenetljivo, da pri obisku zdravnika pogosto ne razumemo, kaj natančno je narobe z nami in s kakšnimi orodji se bo zdravnik lotil zdravljenja. Kvarkadabra se je zato odločila, da se za svojo četrto skupno knjigo odpravi v zakulisje medicinske znanosti. (Odlomek iz uvoda.)

»Kvarkadabrin krog je krog intelektualcev, ki se jim zdi podcenjujoče do sebe pristati zgolj na navijaško nogometno in politično besedotvorje, kakršno vlada v »splošni« družbi, na status azilanta, ki se mora v okolju, kjer živi, delati neartikuliranega mutca in skoraj bebca, čeprav ima v lastni glavi jezik, ki zmore ubesediti vse podobe in nianse in erupcije tega sveta.« (Iz predgovora dr. Alojza Ihana.)

Recenzija Bukla

Novi kompendij Kvarkadabrinega uredništva se tokrat poda v razvozlavanje in razkrivanje medicinskih skrivnosti. V zadnjega pol stoletja se je razumevanje človeškega telesa namreč tako povečalo, da zdravnik pri svojem delu uporablja ogromno različne in neznane opreme, obiski pri njem pa so pogosto povezani s precejšnjim nerazumevanjem, kakšne težave nas v resnici tarejo in kaj se bo dogajalo pri njihovem zdravljenju. Knjiga je razdeljena na šest delov (Pozor, mikrobi napadajo!, Skrivnosti možganov, Težave sodobnega bolnika in zdravnika, /Ne/zdrava prehrana, Znanost in tehnika pomagata v medicini, Iskanje ravnovesja v telesu), v njej pa skuša uredništvo, ki se mu je tokrat pridružila še ekipa zdravnikov, z odpravo v zakulisje medicinske znanosti razložiti nekaj najpomembnejših medicinskih pojmov. Kvarkadabra kot medij kolegialnega sporočanja med naravoslovnimi razmišljujočimi intelektualci, pravi avtor predgovora prof. dr. Alojz Ihan, medicinske zgodbe, ki se berejo bolje od doktor romanov, pravimo mi.

Samo Rugelj, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...