Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moje prve spomladanske cvetlice

Preprost določevalni ključ
Barbara Bajd
Moje prve spomladanske cvetlice

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Hart
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6882-48-4
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Jože Glad
Urejanje Maja Jug Hartman

Založnik o knjigi

Knjiga je napisana kot preprost ključ za določanje organizmov. V njej je opisanih 68 spomladanskih cvetlic, ki rastejo v Sloveniji od zgodnje spomladi do konca aprila oziroma začetka maja. Kadar gremo v naravo zgodaj spomladi, vzamemo s seboj določevalni ključ in skušamo določiti rastlino, ne da bi jo odtrgali.

Priročnik je namenjen vsem ljubiteljem narave, tako otrokom kot odraslim, ki lahko z njegovo uporabo spoznajo raznolikost in lepoto različnih oblik, se naučijo opazovati in prepoznavati podrobnosti pri rastlinah in v naravi nasploh, ter usvojijo osnovne botanične termine.

Recenzija Bukla

Simpatična knjižica, preprost ključ za določevanje 68 različnih spomladanskih cvetlic (zelnatih rastlin), ki rastejo v Sloveniji od začetka maja naprej, vam bo v nahrbtniku prišla prav od naslednje pomladi dalje, sicer pa je dobrodošel vsakodnevni pripomoček, da na hitro ponovite razlike med navadno kalužnico in spomladansko lopatico ali pa med čemažem in šmarnico. Čudovite ilustracije in poudarjene posebnosti vam bodo pri tem v veliko pomoč. Prepoznavanje rastlin s ključem je primerno tako za odrasle kot za otroke, ki se naučijo opazovati podrobnosti v naravi in pri rastlinah, ne da bi jih bilo treba odtrgati.

Beti Hlebec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...