Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

O nastanku vrst

Charles Darwin
O nastanku vrst
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Zbirka Slikanice Grlica
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-244-324-5
Naslov izvirnika On the origin of species
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Sabina Radeva
Prevod Ana Ambrož Strle
Urejanje Janja Remškar
Priredba Sabina Radeva

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 22,5 cm
490 g
64 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
naravoslovje > biologija
naravoslovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Čudovito ilustrirana in dobro premišljena slikanica, ki pozorno, a preprosto razloži Darwinovo teorijo. Ilustracije so jasne in zelo podrobne, pritegnile bodo tudi pozornost najmlajših. Jezik je preprost in besedilo razdeljeno na kratke odstavke, samostojno ga lahko berejo tudi manj samozavestni bralci. Avtorica elegantno posreduje osnovne koncepte naravne selekcije in v bralcih pusti obogateno razumevanje sveta v katerem živimo.

Recenzija Bukla

»Nastanek človeka in njegovo zgodovino bo obsijala luč«, je pred stoletjem in pol izjavil angleški naravoslovec Charles Darwin, oče ideje o evoluciji, teoriji, ki je v resnici pomenila dokončen prelom s poprejšnjo predstavo o nespremenljivosti živih bitij, ki naj bi vsa nastala naenkrat ob stvarjenju Zemlje. A vendar si najbrž niti on ni predstavljal, kak­šen vpliv bo imelo njegovo delo na prihodnost človeštva. Evolucija, nezavedno ter relativnost časa in prostora so tri ključne ideje, ki so zaživele v času od druge polovice 19. stoletja do začetka 20. stoletja. Vse tri so žive še danes ter odločilno definirajo dojemanje stvarnosti, obenem pa so ključno vplivale tudi na razvoj moderne znanosti do današnjih dni. Prva od teh je bila evolucija, ki jo je Charles Darwin zasnoval na temeljih izsledkov s potovanja z ladjo Beagle, kjer je na podlagi opazovanja živih bitij in zbiranja fosilov našel osnovo za svojo revolucionarno teorijo. Z njo nas na poljuden, strokovno pregleden in ilustrativno atraktiven način seznani tudi pričujoča naravoslovna slikanica, ki jo je zasnovala ­Sabina Radeva. Sprva je bila naravoslovka, ki je leta 2008 magistrirala iz molekularne biologije na Inštitutu Maxa Plancka v Nemčiji, potem pa se je odločila za vstop v bolj kreativno kariero in od takrat naprej študira in dela kot ilustratorka. O nastanku vrst, prirejena po Darwinovi monumentalni knjigi z istim naslovom, je njena prva in zelo odmevna slikanica (takojšnja senzacija po tem ko se je pojavila na Kickstarterju), primerna za mlade od devetega leta starosti naprej. V slikanici velikega formata je avtorica uspešno združila tri pripovedno ilustrativne elemente: Darwinovo življenjsko zgodbo in razlago evolucije, dopolni s pisanimi ilustracijami številnih živalskih vrst, od metuljev do različnih pasem psov. Priporočam!

Renate Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...