Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnostno življenje rastlin

Christopher Bird, Peter Tompkins
Skrivnostno življenje rastlin
27,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mavrica
Zbirka Millennium
Leto izdaje 2020
ISBN 961-6282-15-8
Naslov izvirnika The Secret Life of Plants
Leto izdaje izvirnika 1989
Prevod Marjan Furlan, Maja Vouk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
470 g
296 strani
Tip knjige
osebna rast
Kategorije
naravoslovje
osebna rast, duhovnost in ezoterika
naravoslovje > biologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Skrivnostno življenje rastlin je izredno zanimiva knjižna uspešnica avtorjev Petra Tompkinsa in Christopherja Birda, katere vsebina je pritegnila zelo zanimive bralce.

Dva izmed njih sta bila Isaac Tigrett in Stevie Wonder. Prvi je eden od ustanoviteljev verige lokalov Hard Rock Cafe, drugi pa izjemno priznani, večkrat z Grammyem nagrajeni glasbenik. Kaj imata skupnega s to knjigo? Isaac Tigrett je vrsto let dobival metafizične “obiske” in v enem od njih mu je bilo rečeno naj kupi knjigo Skrivnostno življenje rastlin. Knjiga ga je prevzela do te mere, da je poiskal producente ter podpisal pogodbo z Warner Brothers za snemanje dokumentarnega filma na to temo. S Steviejem Wonderjem sta več mesecev potovala po svetu in obiskovala inštitute in laboratorije, kjer so se ukvarjali s stvarmi, ki so opisane v knjigi. Stevie Wonder je v ta namen posnel tudi istoimenski album – The Secret Life of Plants.

Priporočamo vsem, ki jih zanima odgovor na vprašanje – Ali so rastline sposobne razmišljati in živeti kakor ostala živa bitja?

Recenzija Bukla

V zadnjih letih so pri nas veliko pozornosti požele poljudnoznanstvene in esejistične knjige o skrivnem življenju rastlin in živali, o različnih nevid­nih mrežah narave in zagonetnih odnosih med živimi bitji. V resnici so osupljiva dognanja o fizikalnih, čustvenih in duhovnih razmerjih med rastlinami in človekom izšla v različnih knjigah že pred več desetletji. Zdaj so se pri založbi Mavrica odločili ponatisniti prevod knjige, ki je pred dvajsetimi leti v slovenskem prevodu prinesla prve informacije na to temo. Ameriška avtorja, raziskovalni novinar Peter Tompkins (1919–2007) in pisatelj Christopher Bird (1928–1996), sta v knjigi (izvirnik je prvič izšel leta 1973) poleg prvih raziskav o nadčut­nem zaznavanju rastlin, o fantastičnih kemijskih in fizikalnih poskusih z rastlinami predstavila tudi mnogo pionirjev raziskav rastlinskih skrivnosti in njihovo delo. Razmišljala sta tudi o vplivu kemikalij na rastline in človeka, pa radiestezijskem iskanju zdravilnih rastlin, o vrtnih alkimistih in mnogo drugega.

Renate Rugelj, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...