Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moč miselnosti

Kako uresničiti svoje zmožnosti
Carol S. Dweck
Moč miselnosti
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-3107-9
Naslov izvirnika Mindset
Prevod Niki Neubauer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
334 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > znanost
družbene vede
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova psihologija uspeha

Carol S. Dweck, svetovno priznana doktorica psihologije z Univerze Stanford, je v desetletjih raziskav o doseganju uspehov odkrila nekaj resnično prelomnega – moč naše miselnosti.

Carol Dweck v knjigi pojasni, zakaj nam uspeha ne morejo prinesti samo naše sposobnosti in naravna nadarjenost, ampak je ta odvisen od tega, ali gledamo nanje s stališča toge ali prožne miselnosti. Jasno pokaže, da hvaljenje inteligence in sposobnosti ne krepi samozavesti in ne vodi k dosežkom, ampak lahko v resnici ogrozi uspeh. S pravo miselnostjo lahko motiviramo svoje otroke in jim pomagamo zvišati ocene, prav tako pa lahko uresničimo tudi svoje cilje – osebne in poklicne.

Avtorica razkriva nekaj, kar vsi veliki starši, učitelji, poslovneži in športniki že vedo: kako lahko preprosta predstava o možganih ustvari ljubezen do učenja in neomajno vztrajnost, ki je osnova velikih dosežkov na vseh področjih.

Recenzija Bukla

Carol S. Dweck (1946) je ameriška socialna psihologinja in profesorica na Stanfordu, ki se je leta 2006 prebila z uspešno in odmevno knjigo Moč miselnosti, v kateri analizira pomen miselne naravnanosti pri reševanju vsakodnevnih izzivov. Po njenem prepričanju človekovo sposobnost za premagovanje problemov ne prinašata samo inteligenca ter splošna človekova nadarjenost, temveč (predvsem) tudi to, kakšne vrste miselnost premore. Pri tem Dweckova razlikuje dve osnovni vrsti, togo in prožno; prva se pri posameznih problemih in življenjskih spodrsljajih zatakne, zasidra in zacikla ter onemogoča nadaljnji razvoj in napredovanje, druga pa se iz tega, kar človek izkusi, nekaj nauči ter to uporabi pri nadaljnjem bivanju in (raz)reševanju prihodnjih dogodkov in preizkušenj. Avtorica svoj koncept človekove miselnosti naravnanosti ponazarja z mnogimi primeri iz konkretnih življenjskih usod, svojo »metodo« pa aplicira na različna področja človekovega bivanja, od zasebnega do poklicnega življenja.

Samo Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...