Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Narava Evrope

Velika ilustrirana enciklopedija
Narava Evrope
129,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velika ilustrirana enciklopedija
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4619-3
Prevod Milan Lovka, Davorin Tome
Urejanje Mitja Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
31 x 25,5 cm
2.340 g
512 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
naravoslovje > znanost
naravoslovje > biologija
naravoslovje > ekologija

Povej naprej

O knjigi

Ta osupljiva obsežna enciklopedija ponuja celovit in natančen pregled različnih življenjskih okolij ter predstavlja več kot 1500 živali, rastlin in gliv, ki živijo v njih – od sesalcev do žuželk, od dreves do cvetja v naravi. Enciklopedija je temeljni priročnik o flori in favni evropske celine, ki ga je pripravila mednarodna ekipa botanikov in zoologov.

Recenzija Bukla

Evropa je velika in pestra podcelina z različno oblikovanimi kopninami, obdanimi z dolgimi obalami, ki segajo od strupeno mrzlega Arktičnega oceana do blagega Sredozemskega morja, zaradi take geografske raznolikosti pa jo naseljuje tudi zelo raznovrsten živi svet. Življenjska okolja v Evropi (od peščenih in skalnatih obal, do slanih močvirij, rek, jezer, bajerjev in mokrišč, preko gora in planinskih, iglastih in list natih gozdov do travnikov, pašnikov, sredozemlja in tundre) nudijo prostor za bivanje številnim malim in velikim sesalcem, pisanim ptičem, raznovrstnim ribam, dvoživkam in čudovitim metuljem, drugim žuželkam, pajkovcem in nevretenčarjem najrazličnejših oblik, pa tudi zelo raznolikim lesnatim trajnicam (drevesom), cvet licam in glivam. Obsežna in strokovno podkovana avtorska ekipa zagotavlja, da je v knjigi zbranih skupno več kot 1.500 živalskih in ras tlinskih vrst, (ne bomo jih šteli, potrjujem pa, da jih je res veliko), domača strokovnjaka (Milan Lovka in Davorin Tome) pa sta knjigo priredila tako, da bo narava Evrope blizu (in prepoznavna) tudi slovenskemu bralcu. Tipični predstavniki vsake skupine so v slikovno in shematsko zelo bogatem priročniku predstavljeni zelo pregledno, poleg specifik telesne zgradbe, manjšega zemljevida razširjenosti po Evropi in drugih posebnih lastnosti vsake vrste, pa so poudarjeni še način prehranjevanja, razmnoževanja in podobne vrste živeče pri nas. Fotografije iz narave so dopolnjene s podrobnimi ilustracijami, na koncu več kot petsto stranske velike monografije pa je dodan še slovarček z razumljivo razlago številnih naravoslovnih izrazov. Barvita enciklopedija bo tako uporaben priročnik vsem navdušenim opazovalcem narave, ali kot je rekel Martin Luther: »Ko ugledamo pravo naravo stvari, je vsako zeleno drevo bolj veličastno, kot če bi bilo izdelano iz zlata ali srebra.«

Renate Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...