Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vesolje zgodb

Sašo Dolenc
Vesolje zgodb
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Kvarkadabra
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-94070-5-9
Leto izdaje izvirnika 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 13,5 cm
350 g
316 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
naravoslovje > znanost
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Danes je še kako pomembno, da mislimo z lastno glavo in ne nasedemo vsaki trditvi, na katero naletimo. Po eni strani nas bombardirajo z informacijami, tudi lažnivimi, po drugi pa se ni bilo nikoli lažje podučiti, kaj je res in kaj ne. Knjiga Vesolje zgodb – eseji o znanosti nam pomaga oblikovati lastno mnenje o svetu, ki temelji na zbiranju in vrednotenju informacij, učenju in grajenju zdravih argumentov. To je pot, ki nam omogoča, da se znamo v življenju dobro odločati, zraven pa neverjetno uživamo, saj vidimo dogodkom in informacijam pod kožo, jih torej razumemo. Pravilnega odločanja in razumevanja brez informacij ni. Sašo Dolenc navaja rezultate številnih raziskav, ki jih v knjigi odlično povzema in umešča v širšo sliko. Področja so raznolika, kar je privilegij, ki ga lahko uporabi avtor s tako široko razgledanostjo in izkušnjami v razumljivem razlaganju sicer zapletenih pojavov.« Tomaž Zwitter

Recenzija Bukla

Od genov do zvezd, zad nja knjiga najbolj izpos tavljenega popularizatorja znanstvene misli pri nas Saša Dolenca, je letos prišla v roke približno tisoč zlatim bralkam in bralcem, šolarjem torej, ki so vseh devet let osvajali bralno značko. V novi knjigi Vesolje zgodb, ki jo izdaja avtorjeva matična založba Kvarkadabra, sicer ne dobimo zgodb o vesolju, pač pa navidezno razpršene eseje, zgodbe in anekdote, ki jih avtor zasnuje na podlagi najnovejših poljudnoznanstvenih knjig, člankov in osebnih izkušenj. Vedno nove zgodbe že več kot desetletje nastajajo kot odziv na aktualne družbene in znanstvene orehe, ki jih je treba streti ali pa jih je znanost nedavno osvobodila njihove trde lupine. Razdelki ponujajo nadvse sveže téme: Družba (Lažne novice, Algoritem, ki napove sodbo sodišča), Ljudje (Kemik, ki je nahranil človeštvo in iznašel kemično orožje), Možgani (Kako deluje placebo, Biologija etike, Genetika zločinskega uma), Človeštvo (Rojstvo temačnega interneta), Telesa (Odkritje nove človeške vrste, Kdo je lastnik celic in genov našega telesa?) in Atomi (Kakšen bi bil svet brez fosilnih goriv). Sodobna znanost, ki jo lahko razumemo.

Žiga Valetič, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...