Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Babe ne tarnajo

Zgoščena modrost za sočne ženske
Rachel Naomi Remen
Babe ne tarnajo

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Eno
Leto izdaje 2005
ISBN 961-6359-18-5

Tehnične lastnosti
trda vezava
121 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Recenzija Bukla

Beseda baba zveni slabšalno, zato jo mlade ženske ne prenesejo, saj nočejo postati zoprne stare babe. Avtorica meni, da je treba besedo baba za starejše ženske na novo opredeliti, da ne bo več žaljiva,  pač pa da dobi drug pomen: ženska, ki postane baba, razodeva svoj največji notranji dosežek ženske v tretjem življenjskem obdobju. Baba ne pomeni več stare in nekoristne ženske, temveč polnokrvno in modro žensko v obdobju po menopavzi, torej žensko, ki ima babje lastnosti, kot so modrost, sočutje, humor, pogum in življenjska moč.
Knjiga je namenjena ženskam in govori o ženskah, ki jim ponuja poglobitev v socialno moč v smeri korekcije družbe - kar je za sedaj še utopija - in v trinajst lastnosti, ki naj bi jih babe gojile v tretjem življenjskem obdobju, da bi postale modre. Zaradi ponazoritve bistva bom predstavil le eno lastnost:
1. Babe ne tarnajo, saj si s tem v celoti zagrenijo življenje, hkrati pa se ne smejo spustiti na drugo stran, v prikrito prilizovanje, izsiljevanje, čustveno izžemanje in splošno nesrečnost, ki so enako obremenjujoči vzorci vedenja, zato se ljudje se ob njih počutijo krive in ujete ter se jih raje izogibajo.
2-13. Babe so sočne in zaupajo vedenju, ki ga čutijo v kosteh, tudi meditirajo po svoje, se vneto zavzemajo za vse, kar jim je pomembno, znajo izbirati pot srca, obvladajo  govorico in resnico s sočutjem, znajo poslušati svoje telo. Babe rade improvizirajo, a ne prosjačijo. Babe se smejejo skupaj in z veseljem uživajo dobre stvari v svojem življenju.

Janez Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...