Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bog je resničen in hrepeni po tem, da bi lahko odgovoril na vaša najtežja vprašanja

Todd Burpo, David Drury
Bog je resničen in hrepeni po tem, da bi lahko odgovoril na vaša najtežja vprašanja

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7035-86-5
Naslov izvirnika God is for real
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Matej Krajnc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14 cm
250 g
205 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
religija > krščanstvo

Založnik o knjigi

Nova knjiga izpod peresa avtorja uspešnice Nebesa so resnična, naslavlja vprašanja, ki si jih pogosto zastavljamo, ko se sprašujemo o Bogu:
Kakšen sploh je Bog? Zakaj so stvari takšne, kot so, navkljub Božji milosti?

Če je Toddova prva knjiga, Nebesa so resnična, govorila o smislu nebes in življenja po smrti, govori Bog je resničen o smislu življenja na Zemlji:
"Čemu obstaja toliko hinavskih pobožnežev? Zakaj je za kristjane križ tako pomemben? Čemu se nam zdi, da Bog ne izpolnjuje naših največjih želja?"

Ljudje so siti pokroviteljskih odgovorov v vzvišenem cerkvenem jeziku, ki njihove dvome odpravijo na hitro: izvedeti želimo neolepšano resnico. Težave v naših življenjih so resnične in neprijetne. Ko se sprašujemo o težkih preizkušnjah in bolečih dvomih, potrebujemo nekoga, ki nam bo znal v imenu Boga odgovoriti na preprost način.

Todd se loteva teh tem s pogumom gasilca, tankočutnostjo preprostega prijatelja in sočutjem lokalnega pastorja. Ljudem pomaga ubesediti tisto, kar želijo vprašati, nakar jim z izbiro ustreznih modrosti iz Biblije pomaga storiti korak naprej v njihovi veri.
Bog se je pripravljen srečati s teboj! Pa ti z Njim?

Recenzija Bukla

Toddova prva knjiga Nebesa so resnična govori o smislu nebes in življenja po smrti, pričujoča pa o smislu življenja na Zemlji. V dvaindvajsetih pog­lavjih avtorja odgovarjata na številna vprašanja, ki se v sodobnem in tehnološko razvitem svetu ter načinu življenja vse pogosteje v obliki dvomov in samoizpraševanja porajajo tako verujočim kot neverujočim. Kaj Bog hoče od mene, koliko Boga potrebujem, če je Bog res tako mogočen, zakaj se ne vmeša in uniči zla? Na ta in številna druga vprašanja, ki si jih postavljamo sami ali odgovore od nas zahtevajo drugi, avtorja odgovarjata s primeri in prilikami iz vsakdanjega življenja. Prek izkušenj posameznikov ali skupin oziroma narodov, ki so jim stiske, trpljenje, dolgotrajno iskanje in preizkušanje vere prinesli odgovore in zveličanje. Vera v Boga ni (samo) stvar institucije, je notranja odločitev posameznika, ki svojega Boga ljubi in zanj prevzema toliko odgovornosti, kolikor sta trdni njegovo prepričanje in vera.

Sonja Juvan, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...