Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bog presenečenj

Vodič za vse zbegane, negotove ali razočarane kristjane
Gerard W. Hughes
Bog presenečenj
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0595-5
Naslov izvirnika God of surprises
Leto izdaje izvirnika 1985
Prevod Mojca Masterl Štefanič
Spremna beseda Damjan Ristić

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
380 g
207 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki

Založnik o knjigi

Vodič za vse zbegane, negotove ali razočarane kristjane.

Osrednji motiv tega vodnika za duhovno življenje je evangeljska prilika o iskanju zakopanega zaklada (Mt 13,44). Gerard W. Hughes (1924-2014), škotski jezuit, nam skuša pokazati, da je njiva s skritim zakladom – v nas samih. Iskati moramo globoko v sebi in to notranje potovanje močno vpliva na naše življenje, na odnose, vrednote in tudi na spremembe v družbi. Bog je v vseh stvareh in v stvarstvu ni nobenega delca, nobene človekove izkušnje, kjer ne bi bil z nami. A to ni le knjiga o zakladu, je tudi zaklad sama v sebi – je eno najbolj uspešnih duhovnih del zadnjih desetletij, prevedeno v več kot dvajset jezikov.

»Večina vodnikov je zahtevno branje, če ne vidimo predmetov ali obiščemo krajev, ki jih opisujejo, in prebiramo jih lahko le zelo počasi. Ta vodnik za notranje potovanje ni nobena izjema. Na koncu vsakega poglavja so vaje, da bralec lahko potuje tudi sam. Kar odkrijete o samih sebi, je dosti bolj pomembno in več vredno kot kar koli, kr sem napisal. Zato v tej knjigi ne podajam podrobnih opisov, ampak se omejujem na smerokaze.«

To troje sestavlja človekovo izkušnjo vere: Cerkev, se pravi konkretna krščanska skupnost, katere del je posameznik, kritično mišljenje, se pravi razmišljanje, branje, poglabljanje znanja, ter mistika, se pravi neprestana odprtost za presenečenje, ki odpira prostor za razodetje Boga kot nekoga, ne kot nekaj. Če manjka katera od treh komponent, je vera okrnjena, neavtentična in ne more rasti (iz spremne besede p. Damjana Ristića DJ).


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...