Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

C. G. Jung in Hermann Hesse

Spomin na dvoje prijateljstev
Miguel Serrano
C. G. Jung in Hermann Hesse
24,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Eno
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6359-34-4

Tehnične lastnosti
trda vezava
191 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
filozofija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Miguela Serrana C.G. JUNG IN HERMANN HESSE - SPOMIN NA DVOJE PRIJATELJSTEV vsebuje avtorjevo dopisovanje in pogovore s švicarskima prijateljema v njunih letih pred smrtjo.

Povzema njuna duhovna nagnjenja, vizije in napovedi za prihodnost človeka in človeštva, še neznana širšemu bralstvu. Gre za intimne izpovedi obeh velikih mož v globoki starosti, na sami meji med življenjem in smrtjo, zato so izjemno dragocene.

Poskusil sem najti najboljšo resnico in najjasnejšo svetlobo, do katerih sem mogel seči, in ker sem dosegel svojo najvišjo točko, ki je ne morem preseči, varujem svojo svetlobo in svoj zaklad, prepričan, da nikomur ne bi koristila, jaz pa bi bil hudo, celo brezupno ranjen, če bi ju izgubil. Ni najdragocenejša le zame, ampak predvsem za temo Stvarnika, ki potrebuje človeka, da osvetljuje njegovo stvarstvo.

Recenzija Bukla

V tejle rubriki bom pisala o knjigah, ki me najbolj navdihujejo. Minuli mesec so bili to spomini čilskega diplomata, pesnika in pisatelja, raziskovalca joge in vzhodnjaških filozofij Miguela Serrana, spomini na dva velikana duše in duha, ki ju je z avtorjem povezala Indija. Indija kot dežela poglabljanja vase in v kolektivno nezavedno, maternica znanosti joge, pokrajina, kjer življenje in smrt nista ločena, domovina božanstev in bogov, mitov in legend.
Serrano, ta častilec knjig, ki bi še »danes prepotoval pol sveta, da bi dobil knjigo, o kateri bi menil, da jo nujno potrebujem«, verjame, da imajo knjige svojo posebno usodo. Napotijo se k ljudem, ki čakajo nanje, in dosežejo jih ob pravem trenutku. Prek knjig je prišel do Hesseja in G. Junga, ki ju je večkrat obiskal in si z njima dopisoval. Ne po naključju. Kot mu je pojasnil Hesse: Nikoli se nič ne zgodi po naključju, srečujejo se ob pravem času pravi ljudje. To je hermetični krog. Iz njega je Serrano črpal sporočila in znamenja, interpretacije simbolov in sanj, obredov in ritualov. Hodil je po poti individuacije, kot sta mu kazala Jung in Hesse ter drugi učitelji skladnosti sebe s svojo naravo. Da bi dosegel polnost in celost, edino pravo resničnost. A resničnost je tako težka, »da se človek raje podaja na druge planete ali celo pripravlja razstrelitev sveta. Kajti te stvari so veliko lažje dosegljive.« (Jung)

Manca Košir

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...