Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Diamant v tvojem žepu

Odkrivanje tvojega resničnega sija
Gangaji
Diamant v tvojem žepu
27,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ganeš
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-200-062-2
Naslov izvirnika The Diamond in your Pocket
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Vasja Bratina, Viktor Gerkman

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22,5 x 16 cm
420 g
243 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Recenzija Bukla

Kakor znotraj, tako zunaj učijo duhovni učitelji od vekomaj. Zato se je treba ZDAJ, ko je svet v kaosu, države v razsulu in demokracija na psu, tega zavedati. Mir v svetu je posledica miru v mojem, tvojem srcu. Resnica nas bo osvobodila, uči v knjigi Diamant v tvojem žepu s podnaslovom Odkrivanje tvojega resničnega sija Gangaji (Toni Roberson), katere iskanje izpolnitve se je končalo leta 1990, ko je na obrežju reke Ganges spoznala učenca znamenitega Sri Ramana Maharišija. Danes Gangaji s predavanji in delavnicami vabi, da spoznamo svobodo in nespremenljivi mir – resnico o tem, kdo smo. Pokojni Viktor Gerkman, soavtor po mojem mnenju najboljše slovenske duhovne knjige Človek, astrolog in psihoterapevt ter dolgoletni pisec revije Aura, je bil nad knjigo navdušen: »Po svoji temeljitosti to delo presega vse, kar mi je s tega področja prišlo doslej na pot,« je napisal on, ki je bil morda najbolj na tekočem s svetovno duhovno literaturo pri nas. Pritegnila ga je preprostost in jasnost sporočila – da za dosego popolnosti človek ne potrebuje ničesar. »Če damo stran vse, kar je odveč, in se ustavimo, se nenadoma izkaže, da je popolnost že v nas. Da je bila samo prekrita s stvarmi, ki v resnici niso pomembne, a nas kljub temu ves čas preganjajo.« Predgovor je napisal slavni avtor uspešnic Nova Zemlja in Zdaj! Eckhart Tolle, ugotavljajoč, da je knjiga del evolucijske spremembe kozmičnih razsežnosti – prebujanja zavesti iz sanj poenotenja z obliko, iz prepričanj o ločenosti. »Zgolj počakaj in videl boš. Gol in odprt bodi v nepoznavanju. /…/ Le kakšna priložnost je zdaj na voljo za zaupanje neznani širjavi srca! Le kakšen čas je!« je navdušena Gangaji in mnogi, ki verjamemo: »Ja, v teh časih je navzoča lepota. Odpiranje in prebujanje potekata po vsem svetu.« Kdor zmore zgolj biti, biti TUKAJ in ZDAJ, je nosilec luči zavestne budnosti. Gangajino povabilo k sprejetju dragulja življenja ni povabilo k varnosti, udobju in užitku, temveč k polnemu bivanju. Tako življenje ni varno in je pogosto neudobno, a je kljub temu radostno. Ker sprejema vse, ker se ne upira ničemur. Ker nič ne zahteva, ne nadzira in se ne peha, ampak se predaja blaženosti preprostega bivanja.

A kako to doseči, je vprašanje. Gangaji odgovarja: Opazuj! Postavljaj si vprašanja v lastni samoraziskavi. Bodi pripravljen izgubiti vse in sooči se s smrtjo vsakršne oblike – s svojo lastno vred. Umri, preden umre tvoje telo.« In spoznal boš, da si sijoča zavest, da si svetloba.

Manca Košir

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...