Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Duhovno spremljanje bolnikov

Angelo Brusco
Duhovno spremljanje bolnikov
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
ISBN 978-961-278-123-1
Naslov izvirnika Attraversare il guado insieme. Accompagnamento psicopastorale del malato
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Dean Rajčić

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
630 g
349 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Čas bolezni lahko primerjamo s plitvino, s krajem v reki, ki ga je treba prebroditi. Včasih prehod ni težak in v tem primeru se ljudje vrnejo v stare tirnice ter živijo naprej tako, kot so dotlej, v drugih primerih pa se pokaže, da je prihod na drugi breg težaven, zaradi česar bolnik in njegovi svojci potrebujejo nekoga, ki bi hodil skupaj z njimi z ljubeznijo in s potrebno usposobljenostjo ter jim pomagal pri tem, da bi pozitivno doživeli izkušnjo trpljenja in jo nazadnje spremenili v priložnost za rast.

Prav tej potrebi ustreza psihopastoralno spremljanje bolnika, predstavljeno v pričujoči knjigi. Avtor, ki črpa snov iz družbenih in teoloških ved ter iz izkušenj, ki jih je pridobil pri opravljanju svoje službe in učenju, predstavlja tistemu, ki je angažiran v odnosu pomoči z ljudmi, ki doživljajo težko obdobje trpljenja, preprosto in zanesljivo pot izobraževanja, pri čemer navaja številne pogovore z bolniki, da bi obogatil teorijo s primeri iz prakse.

Recenzija Bukla

Pater Angelo Brusco, predavatelj na Mednarodnem inštitutu za pastoralno teologijo, je v pričujočem učbeniku strnil svoje izkušnje in dolgoletna predavanja na temo teologije zdravja in zdravstva, katere velik del sta spremljanje bolnikov in duhovna pomoč v času njihove bolezni. Slovenski prevod te knjige, ki je namenjena tako duhovnikom in redovnikom kot tistim laikom, ki želijo bolnemu sočloveku ponuditi človeško toplino in pomoč, je prvi take vrste in prinaša kompleksne in popolnoma nove vpoglede v pastoralno spremljanje bolnikov. Sistematično in pregledno so nanizani številni koristni pristopi in tehnike, ki so uporabne ne le v navedenih situacijah, pač pa tudi v vsakdanjih življenjskih okoliščinah.

Renate Rugelj, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...