Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Glavo gor!

Mali učbenik preživetja – Takojšnja pomoč ob stresu, slabi volji in drugih stiskah
Claudia Croos-Müller
Glavo gor!
15,00 € 15,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-267-2
Leto izdaje izvirnika 2011
Ilustracije Kai Pannen
Prevod Alenka Novak
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
17,5 x 16 cm
190 g
40 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zoper stres in slabo voljo – glavo gor!

Naše razpoloženje se odraža na telesni drži. Zaporedje pa lahko obrnemo in s telesno držo namerno vplivamo na boljše razpoloženje. Svet in ljudje okrog nas so lepši, če nanje gledamo z dvignjeno glavo! Avtorica, specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo, nazorno prikaže, kako in zakaj lahko s povsem preprostimi telesnimi vajami, kot so topotanje z nogami, zamahovanje z rokami, da, celo zehanje, pomembno izboljšamo svoje razpoloženje. Učinkovita preventiva v prijazni družbi ovna Oskarja prihaja kot dobrodošlo branje za posameznike vseh starosti, nadvse primerna tudi za vse, ki bodo jeseni znova sedli v šolske klopi!

Psihična obolenja danes predstavljajo že tretjino najpogostejših obolenj. Začne se s pobitim razpoloženjem, z razdražljivostjo, bolečimi mišičnimi napetostmi, motnjami zbranosti, malodušjem ali motnjami spanja. Zlasti kronični stres je dejavnik tveganja. Koncentracija tako imenovanih nevroprenašalcev v krvi (npr. serotonin, adrenalin, kortizol) je previsoka ali prenizka ali pa jih živčni končiči ne morejo več dobro sprejemati. Zato nekatera območja v možganih ne morejo delovati optimalno, to pa sproži celo vrsto telesnih in duševnih težav. Nevaren krogotok!

Življenje je svetlo in je senčno. Obremenitvam se ne moremo izogniti. Lahko pa poskrbimo, da nas ne uničijo, da zaradi slabe volje ne zbolimo. Avtorica v knjigi predstavlja 12 povsem preprostih telesnih vaj za izboljšanje razpoloženja, s katerimi lahko vsak poskrbi zase tako, da utrjuje svojo odpornost in dobro voljo!

Prikupna knjižica, skozi katero nas vodi dobrodušni oven Oskar, nas nevsiljivo vabi, naj naredimo nekaj dobrega zase in s tem tudi za vse okoli nas!

O avtorici
Claudia Croos-Müller, dr. med., je specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo. Dela na kliniki v Rosenheimu in v zasebni ordinaciji. Je tudi certificirana terapevtka (z evropskim certifikatom EMDR) in terapevtka za zdravljenje travmatskih motenj. Razvila je metodo »Body2Brain«, vsakodnevno uporaben način, kako prek telesa skrbimo za dobro čustveno počutje.

Recenzija Bukla

Glavo gor, prsi ven, dihanje »po slamici«, zehanje, brundanje, smehljanje in smejanje ter še pet podobnih reči in obvladali boste vseh dvanajst vaj za energijo in dobro voljo, ki lahko takoj pomagajo ob stresu, tesnobi in drugih stiskah. Na svoje razpoloženje najlaže vplivamo z lastnim telesom in opisane vaje dokazano pomagajo brez stranskih učinkov! Vaje prikupno in humorno predstavi dobrovoljen in zabaven oven Oskar. V življenju se obremenitvam in slabemu razpoloženju ne moremo izogniti, lahko pa poskrbimo, da nas ne uničijo, da zaradi slabe volje ne zbolimo. Ker psihična obolenja danes predstavljajo kar tretjino najpogostejših obolenj, bo nam vsem ta drobni priročnik prišel zelo prav.

Sonja Juvan, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...