Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Gonilna sila dobrega

Dalajlamova vizija za naš svet
Daniel Goleman
Gonilna sila dobrega

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Penca in drugi
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-91228-5-3
Naslov izvirnika A force for good
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Janez Penca

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
370 g
242 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Že več kot pol stoletja nas dalajlama s knjižicama, kot sta The Art of Happiness in The Dalai Lama\'s Little Book of Inner Peace vodi po stezi sočutja in nas poučuje, kako bi lahko izboljšali svoje notranje življenje. V *Gonilni sili Dobrega nam s pomočjo dolgoletnega prijatelja Daniela Golemana, avtorja svetovne uspešnice Čustvena inteligenca, pojasnjuje, kako lahko energijo svoje sočutnosti usmerimo navzven, k vsem drugim bitjem. To pomenljivo in navdihujoče delo nam ponuja enkratno vizijo preobrazbe sveta na praktične in pozitivne načine.

Štirinajsti dalajlama je veliko več kot samo pomemben zagovornik tibetanskega budizma, je futurist z globokim razumevanjem sedanjosti in z izjemno iznajdljivostjo glede socialnih vprašanj sodobnega sveta.

- Booklist

Gonilna sila Dobrega vsakemu od nas ponuja uporabne zamisli, segajoče od ukrepov v prid naravnemu okolju, do dejanj, ki pomagajo prikrajšanim tega sveta. Pred nami je dolgoročni globalni načrt sijajnega futurističnega misleca, zato bo ta knjiga lahko koristila vsakemu prebivalcu našega planeta. Ko boste pripravljeni za sunek optimizma, jo vzemite v roke.

- Pop Culture Nerd

Slovenski prevod knjige Gonilna sila Dobrega, ki je posvečena dalajlamovi 80-letnici, je izšel tako rekoč hkrati z ameriškim izvirnikom, saj so tuji založniki po vsem svetu knjigo dobivali sproti, po delih, kakor je nastajala.

Misli iz knjige

“Pristna sreča in sočutje hodita z roko v roki.”

“Preglednost in odgovornost delujeta vzajemno. Odgovornosti brez preglednosti ni; preglednost brez odgovornosti je neučinkovita.”

“Umirjenost in nenasilje sta znamenji moči.”

“Naš čas zahteva voditelje, ki so občutljivejši za človeške potrebe, ki so pozorni do drugih in premorejo toplino ... in ženske so za trpljenje drugih biološko občutljivejše kot moški.”

“Krepitev čustvenega ravnovesja nam pomaga negovati toplino, sočutje, umirjenost, prisebnost in empatično radost – nauči nas veseliti se veselja drugih.”


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...