Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gremo to dokončat

Umetnost nestresne produktivnosti
David Allen
Gremo to dokončat
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ebesede, Ordo Vita
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6922-70-8
Naslov izvirnika Getting Things Done
Prevod Nataša Brunec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
500 g
336 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Gremo to dokončat« je knjiga, ki podaja preverjeno metodo učinkovitega upravljanja različnih delovnih procesov, s katerimi se v vsakdanjem življenju srečujemo prav vsi. Opisana načela in metode so uporabne za takojšnjo rabo v različnih situacijah, v katerih morate karkoli postoriti ali dokončati, ali pa zgolj zabeležiti, da boste morali nekoč s tem v zvezi kaj narediti. Metodo lahko uvedete postopoma in sistematično, lahko pa se je lotite tudi sporadično, po koščkih.

Vse v knjigi predstavljena sistematična ravnanja izhajajo iz treh ključnih ciljev:

1. Celosten zajem vsega, kar bo od vas zahtevalo določeno aktivnost, v zaupanja vreden in na logičnih osnovah zgrajen papirni ali računalniško podprt sistem, ta pa vam bo omogočal, da vam ne bo treba skrbeti, da bi na pozabili na karkoli pomembnega (ker bo vse zapisano!).

2. Sprotno sprejemanje odločitev o vseh v sistem zajetih zadevah na način, da za vsako izmed njih natančno opredelite, kaj je v zvezi z njo prvi korak, ki ga morate narediti.

3. Vse zajete vsebine je treba upravljati in koordinirati. V zavezah, ki ste jih dali sebi ali drugim, je treba prepoznati njihovo večplastnost.

Prvo izdajo knjige GTD je revija Time proglasila za knjigo desetletja v zvrsti poslovnih priročnikov za samopomoč, njen prevodi so izšli v več kot 30 državah. Slovenski prevod druge, dopolnjene in popravljene izdaje nam je na voljo zgolj nekaj mesecev za izvirnikom.

David Allen, predsednik David Allen Company, velja za enega najbolj vplivnih sodobnih svetovnih mislecev s področja produktivnosti. Kot glavni govorec in kot moderator dogodkov je sodeloval s številnimi organizacijami, med katerimi najdemo tudi New York Life, World Bank, Ford Foundation, L. L. Bean in U. S. Navy. S svetovalnimi deli in v vlogi osebnega coach-a izvršnih menedžerjev velikih korporacij si je nabral za več kot 35 let izkušenj. V globalnem okviru je zelo iskan predavatelj in voditelj različnih delavnic, ki so namenjene posameznikom in podjetjem. Članke je objavljal v Fast Company, Fortune, The Los Angeles Times, The New York Times, The Wall street Journal in v mnogih drugih publikacijah.

Recenzija Bukla

Priročnik, zasnovan kot poslovna knjiga za samopomoč, ki vam izboljša vašo organizacijo in pomaga dokončati zadane projekte, je napisal David Allen, eden najbolj vplivnih sodobnih mislecev s področja produktivnosti, ki je obenem tudi zelo znan predavatelj in svetovalec ter organizator dogodkov pri mnogih organizacijah. Allen pri svojem konceptu izhaja iz naše sedanje družbene in osebne realnosti. To zaznamujejo dejstva, da so skoraj vsa današnja podjetja v nenehnem stanju sprememb, tako z lastnimi cilji kot tudi izdelki, partnerji, lastniki, tehnologijami itn. Povprečni zaposleni pa bolj kot kadar koli doslej podvrženi pogostim spremembam karier, ne samo menjavi služb. Poleg tega se tudi relativno hitro spreminjata naša bivalna kultura in življenjski slog, ki ga ob tem pogosto pretresajo še razne edinstvene osebne situacije, od morebitne skrbi za naše starše do (ponovne) skrbi za otroke. Namen tehnike Gremo to dokončat (GTD), ki je certificirana tudi v Sloveniji, je, da posameznik skuša vzpostaviti nadzor nad svojim življenjem, saj z njo na eni strani procesno zajema probleme in jih konkretno izrazi, na drugi strani pa se projektno loteva njihovega razreševanja. Pri tem priročnik ponuja tudi mnogo vaj, s katerimi se lahko kadar koli povrnete v produktivno stanje. Priročnik, ki dodobra zaživi v povezavi s seminarjem prakticiranja te tehnike.

Samo Rugelj, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...