Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Hrepenenje po mami

Kako naj odrasle hčere razumejo in prebolijo pomanjkanje ljubeče nege, varnosti in vzgoje
Kelly McDaniel
Hrepenenje po mami
32,99 € 32,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,99 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-01-6793-8
Naslov izvirnika Mother hunger
Podnaslov izvirnika How adult daughters can understand and heal from lost nurturance, protection and guidance
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Tina Stanek

Povej naprej

Založnik o knjigi

Za hčerke, ki so bile prikrajšane mamine ljubezni

Hrepenenje po mami je izraz, ki ga je skovala sama in opisuje globoko rano, ki jo ima veliko odraslih, ujetih v samodestruktivne navade. Avtorica v knjigi poveže negativne vzorce obnašanja z različnimi oblikami pomanjkanja materinske ljubezni in ponudi pot do ozdravitve. S tem ko je identificirala hrepenenje po mami, je demistificirala iskanje ljubezni in zagotovila kompas, ki ga vsaka ženska potrebuje, da konča boj z bolečo, osamljeno praznino in se vrne k sebi.

Vrnite se vase in pozdravite rane

Knjiga ni le teoretično razglabljanje o hrepenenju po mami in posledicah, ki jih nosimo zaradi tega. Avtorica nas temeljito pelje skozi konkretne tehnike, s katerimi bomo spremenile tok negativnih misli in ujetost v pesimizem. Dihalne vaje, reiki, vizualizacije in druge zdravilne tehnike so ključ, s katerim lahko razklenemo medgeneracijski krog hrepenenja po mami in poiščemo pot do bolj zdravih navad.

o aVTORJU

Kelly McDaniel je ameriška terapevtka in pisateljica, specializirana za zdravljenje žensk. Na svoji poti se je osredotočila na delo s tistimi, ki so preživeli travmo. Knjiga Hrepenenje po mami pa je predvsem rezultat dela z ženskami, ki so ujete v nezdrave odnose, imajo težave s hrano, odvisnostjo od nedovoljenih substanc in ne zmorejo obvladovati močnega čustvenega nihanja.

Recenzija Bukla

Certificirana psihoterapevtka, ki pomaga ženskam zaradi odvisnosti v odnosih, je po treh desetletjih raziskav, prakse in učenja, definirala hrepenenje po mami kot navezovalno poškodbo in raziskala posledice navezovanja na čustveno kompromitirano mamo. O tem vodi tudi delavnice in o konceptu hrepenenja po mami predava po vsem svetu. V knjigi najprej podrobno predstavi tri bistvene elemente materinske ljubezni: ljubečo skrb, varnost in zaščito, pa tudi vzgojo in usmeritev. Pomanjkanje ene, dveh ali vseh treh prvin med odraščanjem vodi v nastanek praznine in trajno hrepenenje po ljubezni v odrasli dobi, kar nam avtorica razjasni z biološkega, čustvenega in psihološkega vidika. Različne zgodbe v knjigi nam pomagajo razumeti lastne bolečine in nas korak za korakom peljejo po poti ozdravitve, pa naj bo ta v obliki večje čust­vene varnosti, manj tesnobnih občutkov ali zmožnosti sočutja in razvijanja ljubečih in spoštljivih odnosov z bližnjimi.

Renate Rugelj, Bukla 170

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...